STRATÉGIAI PARTNERÜNK A KULCS PATIKA! KLUB KÁRTYÁNK ELÉRHET? ORSZÁGOS HÁLÓZATÁBAN! Kattints!

Gyömbér, nyugodt gyomor a terhesség alatt (X)

2017-04-04

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Émelygés, hányinger, ételundor. Sok kismama számára ez a jelenség az első trimeszter mindennapos velejárója, hiszen a nők közel 85%-a szenved az első hetekben-hónapokban a terhességi hányingertől.

Kellemetlen ugyan, de önmagában nem ad okot aggodalomra, hiszen a teljesen egészséges várandósság része lehet – sőt, egyes orvosok szerint akár pozitív jelnek is tekinthető a megjelenése. Alapvető okokként a megemelkedett ösztrogénszintet, a magzati és anyai szervezet természetes védekezését, vagy a cukoranyagcsere zavarát említik leggyakrabban.

 

Leküzdésére számos tipp, trükk, praktika jelent meg az évek során, melyeket több-kevesebb sikerrel alkalmaznak a kismamák. Ezek sok esetben viszont nem kínálnak valódi megoldást, mindössze annyit tanácsolnak, hogy a kismama kerülje az erős ingereket, ne főzzön, ne érintkezzen olyan illatokkal, ételekkel, amik rosszullétet válthatnak ki.

 

Jó hír azonban, hogy a tünetek a legtöbb esetben enyhíthetők, sőt akár meg is előzhetők!

 

A várandósság során fellépő hányinger ellen gyakran alkalmazott B6 vitamin mellett a gyömbér jótékony hatásai is klinikailag bizonyítottak. A fűszerként világszerte ismert gyömbér gyulladáscsökkentő és emésztésre gyakorolt pozitív hatásai több ezer éves múltra tekintenek vissza, mára pedig egyre szélesebb körben elterjedt gyógyszerként való alkalmazása. A gyömbér antiemetikum, tehát az émelygés, hányinger bármely típusa ellen hatásos, és terhesség alatt is ellenjavallat nélkül fogyasztható már az első hónaptól – biztonsággal, mellékhatások nélkül.

 

Friss, szárított, őrölt, tea – számos formában alkalmazhatjuk a gyömbért. Émelygés, hányinger esetén a nyugodt gyomor biztosításához többre van szükség az ételhez adott kevéske gyömbérnél. A kellő legjobb hatás eléréséhez 1000 mg porított gyömbérnek megfelelő mennyiség elfogyasztására van szükség. Érdemes ezért a koncentrált kivonatot tartalmazó tabletta formátumot választani, hiszen ez a leggyorsabb módja annak, hogy megfelelő mennyiségben jussanak a hatóanyagok a szervezetbe.

 

antimetil

 

Az Antimetil® gyömbértartalmú étrend-kiegészítő egy tablettája annyi gyömbérkivonatot tartalmaz, amely 500mg porított gyömbérnek felel meg.


Naponta 1 tabletta reggelente elegendő, hogy a várandósság már az első hónaptól kezdve a zavartalan öröm és boldog várakozás időszaka legyen, és ne a gyomorpanaszoké.

Ajánló

Ugyan ki tudna megütni egy kisbabát?
Érdemes követni!
Avagy hogyan kezeld a jóindulatot!