babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Hogyan rendezz be Montessori gyerekszobát (X)

2018-11-29

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Biztosan hallottál már a Montessori módszerről, melynek lényege: a felfedezés öröme, a saját megtapasztalás, a gyermek természetes kíváncsiságának fenntartása.

A kis felfedezők számára nagyon fontos a megfelelő környezet, ahol lehetőségük van a szabad életre, játszásra és tanulásra. Ezt te is megvalósíthatod gyermeked szobájában.

 

A Montessori gyerekszoba legfontosabb elemei:

 

Ágyikó - Add meg gyermekednek az alvás szabadságát. Sok szülőnél probléma az altatás. Vajon miért? Miért kell egyáltalán altatni? Te is akkor alszol, amikor álmos vagy és megfelelőek a körülmények. A gyerekek is így vannak ezzel. Ha bezárod a kicsit egy rácsosányba, azt eléred, hogy ágyban maradjon, de ettől ő fusztrált lesz.

Ezzel ellentétben, ha egy alacsony ágyban van a gyermek fekhelye, nem éri a bezártság érzése. Önállóan ki és be mehet az ágyba, nem lesznek negatív kapcsolódásai az alváshoz. Hamar természetessé válik számára az elalvás.

Neked is sokkal kényelmesebb ez az ágyikó, hiszen könnyebb odabújni a gyermekhez, mesét olvasni, esetleg még el is aludhatsz mellette.

ITT a linken többféle házikós ágy közül választhatsz.

 

Játékok - A szobát nem érdemes sok játékkal telepakolni, mert hamar elvesztik a gyerekek az érdeklődésüket. Olyan játékokat válassz, ami a kicsik fantáziáját, kreativitását fejleszti. Egy játszósátor például remek választás, mert sokféleképpen felhasználhatják a gyerekek, és a szülők is bekapcsolódhatnak a játékba. Nálunk a legtöbbet büféként üzemel a játszósátor :-)

Indiánsatrak ITT 

 

Kreatív sarok - A rajzoláshoz, festéshez és más kreatív tevékenységhez szükség van egy asztalra és székre. A krétatáblás asztalka krétatartó tálkával nagyon praktikus, és imádják a gyerekek.

Krétatáblás asztalka ITT 

 

Ha megtetszettek a képen látható bútorok, keresd fel honlapot, ahol meg is tudod vásárolni őket: https://www.sillerbabyandchild.com

Ajánló

A legjobb baba ajándék!
Életen át tartó kötődés.
Táplálkozás, mozgás, összhang.