babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Mérgező játszószőnyegek, mérgező habtapik? (X)

2019-03-11

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Néhány éve felröppent a hír, hogy egyes játszószőnyegek, habtapik mérgező anyagot tartalmazhatnak.  Segítünk, hogy mire figyelj oda, ha biztonságban szeretnéd tudni a kisbabádat. 

Már pár hónapos kortól érdemes beszerezni egy játszószőnyeget otthonra, amin a kisbabád gyakorolhatja a kúszást-mászást és ahová te is mellé tudsz kuporodni és együtt játszhattok. Vásárlás előtt elsősorban azt nézzétek meg, hogy rendelkezik-e a játszószőnyeg megfelelő minősítéssel. A kisbabád ugyanis nyalogatni, rágcsálni fogja a játszószőnyeget, így nem mindegy, hogy milyen anyagot vesz a szájába. Az ÖKO-TEX Standard 100 minősítés jelzi, hogy olyan anyagot tartasz a kezedben, amely csecsemők által tartós és közeli bőrkontaktus esetén is biztonsággal használható. Ellenőrizd azt is, hogy hol gyártották a terméket, ugyanis nem mindegy, hogy Németországban állították-e elő vagy egy minőségellenőrzési rendszert egyáltalán nem alkalmazó távol-keleti országban. 

 

Mivel a jó játszószőnyeg alapvető kritériuma az is, hogy támogassa a kisbabák mozgásfejlődését, elengedhetetlen, hogy csúszásmentes legyen az anyaga. Mindezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik a már itthon is kapható, Németországban gyártott, ÖKO – Tex tanúsítvánnyal rendelkező EKO Baba Játszószőnyeg. Nagyon jól szigetel, így egy hagyományos gyerekszőnyeg helyett is lehet később használni. Az anyaga csúszásmentes és eséscsillapító, így védi a kis buksikat, ízületeket. Folyadék és víztaszító tulajdonsága miatt nagyon könnyen tisztítható, egy sima szivaccsal letörölhető a felülete, akár kültéren is használható. Babamasszázshoz is ajánljuk, érzékeny bőrű babáknak is, hiszen antiallergén az anyaga.

 

Az EKO Játszószőnyeg nagyobb gyerekek számára is kiváló játszószőnyeg, amelyen tudnak autókázni, kisvonatozni, puzzle-t kirakni vagy akár gyurmázni! Ezt a játszószőnyeget évekig ki tudjátok majd használni! Ha pedig éppen nem játszanak rajta a gyerekek, nekünk szülőknek kiváló fitness, pilates vagy jóga szőnyeg.

Ajánló

Hogyan fejlesszük a beszédképességet?
A titok, amiről tudnod kell.