STRATÉGIAI PARTNERÜNK A KULCS PATIKA! KLUB KÁRTYÁNK ELÉRHETŐ ORSZÁGOS HÁLÓZATÁBAN! Kattints!

Mi az őssejt?

2015-11-26

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
A születés előtti fejlődés idején az embrió nem specializálódott alap-sejtekből épül fel, melyeket őssejteknek nevezünk. Ezek a sejtek fokozatosan alakulnak egyes szövetek sejtjeire és olyan szervekre, mint például a szív, bőr, vér, izom vagy agysejtek. A születés után ezekből az őssejtekből néhány a szervezetben marad, ezek a vérképző sejtek.

A vérképző őssejtek képesek vörös-, fehérvérsejtek és vérlemezkék képzésére specializálódni. Felnőtt embereknél ezek a sejtek a csontvelőben találhatók.

 

A köldökzsinórvérben különböző típusú őssejtek találhatók. Némelyek közülük hasonlóak, mint a felnőtt ember őssejtjei, mások még a gyermek embrionális fejlődési időszakából származnak. A köldökzsinórvérben lévő sejtek hasonló összetételben az élet folyamán már soha nem fordulnak elő.

 

A legismertebb és leggyakrabban felhasznált sejtek a vérképző őssejtek. A köldökzsinórvérben található más típusú sejtek, különösen a mezenchima eredetű törzssejtek és az úgynevezett embrionális sejtekhez hasonló őssejtek, – melyek feladata a szervezet sérült  részeinek regenerálása – képesek szakosodni például vérképző-, izom-, csont-, porc-, máj-, szívizom és egyéb sejtekké.

 

Valamennyi típusú köldökzsinórvérből származó őssejt ma intenzív kutatás tárgya, egyedi tulajdonságaik és az orvosi alkalmazásban rejlő perspektívájuk miatt.

 

A köldökzsinórvérből származó őssejtek az úgynevezett felnőtt őssejtek közé tartoznak. Ezek az etikailag „tiszta” sejtek, melyeknek kutatási és terápiás célokra történő alkalmazása elfogadott minden fő világvallás számára és támogatja a Katolikus Egyház is.

 

PRÉMIUM ŐSSEJT SZOLGÁLTATÁS

 

A Placentáris vérvétel egy a két egyedülálló szolgáltatásból, amit Partnerünk kínál:

 

1. Placentáris vérlevétel
2. Sejtmegtartó módszer

A Partnerünknél használt sejtmegtartó módszer magasabb értéket képvisel, mint a többi őssejtbank által alkalmazott visszafordíthatatlan volumencsökkentő módszer.

 

3. Támogatói Programok

 

Európában egyedülálló transzplantációs támogatói programot vezettek be ügyfeleik részére, melyet Transzplantációs Támogatói Programnak – röviden Tx programnak hívnak.  A Tx program fedezi a pénzügyi kiadásokat, amelyek szükségesek lehetnek a saját köldökzsinórvér transzplantációnál (autológ transzplantáció) a világ legjobb transzplantációs központjaiban.

 

A Tx programban támogatást nyújtanak a következő formában:


- gyógykezelések költségtérítése 155 000 € értékben

- egyszeri pénzügyi hozzájárulás 30 000 € értékben.


A Tx programmal vállalatuk célja, hogy egy nehéz élethelyzetben segítséget nyújtsanak Önnek!

 

A placentáris vérvételi eljárás során alkalmazott módszerrel akár 40%-kal nagyobb mennyiségű vér, és így akár kétszer több őssejt levételére, megőrzésére van lehetőség.

 

A köldökzsinórvér mennyisége és a rendelkezésre álló őssejtek száma befolyásolja egy esetleges jövőbeli transzplantáció sikerességét. Minél több a rendelkezésre álló őssejt, annál nagyobb a kezelés sikerességének esélye. A Placentáris vérvétel szolgáltatással maximalizálható a levett köldökzsinórvér, és ezzel a megőrzésre kerülő őssejtek mennyisége.

 

Partnerünk Placentáris vérvétel szolgáltatásának rövid bemutatása

  • Az őssejteket tartalmazó vér levétele nemcsak a köldökzsinórból, hanem a méhlepényből is történik, mivel a köldökzsinóron át nem folyik ki az összes vér a méhlepényből, így a Placentáris vérvételi eljárással több köldökzsinórvért tudnak nyerni.
  • A feldolgozási módszer biztosítja minden őssejttípusból a maximális mennyiségű őssejt megőrzését.
  • Ennek a módszernek köszönhetően akár 40%-kal nagyobb mennyiségű vér, és így akár kétszer több őssejt levételére van lehetőség.
  • Egy esetleges transzplantáció esetén a beteg gyógyulási esélyei a rendelkezésre álló őssejt szám miatt nagyobbak.
  • A levétel a köldökzsinórból és a méhlepényből külön-külön történik.
  • A levett köldökzsinór- és méhlepény eredetű vér mikrobiológiai vizsgálata külön-külön történik.

Hasonlítsa össze a vállalatuk által kínált két szolgáltatás típust!

 

Feldolgozási módszer

Standard szolgáltatás

Placentáris vérvételi szolgáltatás

Levett vér mennyisége Átlag 50ml Akár 100ml
Sejtszám* 50×107 100×107
Eltárolt sejtek száma 49,95×107 99,9×107
A transzplantációra kerülő és a levett sejtek aránya 90,4% 90,4%
Transzplantációs sejtszám 45,2×107 90,4×107

* 1ml köldökzsinórvér átlagosan 1×10  számú sejtet tartalmaz (TNC).

 

A Placentáris vérlevétel szolgáltatás során alkalmazott módszer akár kétszer több őssejtet biztosít egy jövőbeni transzplantáció esetén, mint a Standard szolgáltatás.

 

Partnerünk cégcsoportja a sejtekre, szövetekre és szervekre vonatkozó Európai direktíváknak (2004/23/EC, 2006/17/EC és 2006/86/EC) megfelelően dolgozza fel a köldökzsinór szövetet.

 

forrás: Cord Blood Center

 

#ossejtinfo

 

babamamatudakozo ŐSSEJT INFO

+36 30 456 9617

ossejtinfo@babamamatudakozo.hu

Ajánló

A gyógyítások alkalmazása
Általános információk
Miért őket válasszam?

mom ON board

1

Demi Moore és Ashton Kutcher Hivatalos és nem hivatalos szakítás

Napi

Ha boldogan szeretnénk élni, meg kell őriznünk optimizmusunkat. Ha sikereket akarunk elérni, hinnünk kell képességeinkben. Ha szeretetre vágyunk, nem vezérelhet bennünket a gyűlölet. Ami sugárzik belőlünk, amit hangoztatunk, hasonló formában visszajut hozzánk.

- Louise L. Hay -

A legjobb baba ajándék!