STRATÉGIAI PARTNERÜNK A KULCS PATIKA! KLUB KÁRTYÁNK ELÉRHETŐ ORSZÁGOS HÁLÓZATÁBAN! Kattints!

Mi az őssejt?

2015-11-26

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
A születés előtti fejlődés idején az embrió nem specializálódott alap-sejtekből épül fel, melyeket őssejteknek nevezünk. Ezek a sejtek fokozatosan alakulnak egyes szövetek sejtjeire és olyan szervekre, mint például a szív, bőr, vér, izom vagy agysejtek. A születés után ezekből az őssejtekből néhány a szervezetben marad, ezek a vérképző sejtek.

A vérképző őssejtek képesek vörös-, fehérvérsejtek és vérlemezkék képzésére specializálódni. Felnőtt embereknél ezek a sejtek a csontvelőben találhatók.

 

A köldökzsinórvérben különböző típusú őssejtek találhatók. Némelyek közülük hasonlóak, mint a felnőtt ember őssejtjei, mások még a gyermek embrionális fejlődési időszakából származnak. A köldökzsinórvérben lévő sejtek hasonló összetételben az élet folyamán már soha nem fordulnak elő.

 

A legismertebb és leggyakrabban felhasznált sejtek a vérképző őssejtek. A köldökzsinórvérben található más típusú sejtek, különösen a mezenchima eredetű törzssejtek és az úgynevezett embrionális sejtekhez hasonló őssejtek, – melyek feladata a szervezet sérült  részeinek regenerálása – képesek szakosodni például vérképző-, izom-, csont-, porc-, máj-, szívizom és egyéb sejtekké.

 

Valamennyi típusú köldökzsinórvérből származó őssejt ma intenzív kutatás tárgya, egyedi tulajdonságaik és az orvosi alkalmazásban rejlő perspektívájuk miatt.

 

A köldökzsinórvérből származó őssejtek az úgynevezett felnőtt őssejtek közé tartoznak. Ezek az etikailag „tiszta” sejtek, melyeknek kutatási és terápiás célokra történő alkalmazása elfogadott minden fő világvallás számára és támogatja a Katolikus Egyház is.

 

PRÉMIUM ŐSSEJT SZOLGÁLTATÁS

 

A Placentáris vérvétel egy a két egyedülálló szolgáltatásból, amit Partnerünk kínál:

 

1. Placentáris vérlevétel
2. Sejtmegtartó módszer

A Partnerünknél használt sejtmegtartó módszer magasabb értéket képvisel, mint a többi őssejtbank által alkalmazott visszafordíthatatlan volumencsökkentő módszer.

 

3. Támogatói Programok

 

Európában egyedülálló transzplantációs támogatói programot vezettek be ügyfeleik részére, melyet Transzplantációs Támogatói Programnak – röviden Tx programnak hívnak.  A Tx program fedezi a pénzügyi kiadásokat, amelyek szükségesek lehetnek a saját köldökzsinórvér transzplantációnál (autológ transzplantáció) a világ legjobb transzplantációs központjaiban.

 

A Tx programban támogatást nyújtanak a következő formában:


- gyógykezelések költségtérítése 155 000 € értékben

- egyszeri pénzügyi hozzájárulás 30 000 € értékben.


A Tx programmal vállalatuk célja, hogy egy nehéz élethelyzetben segítséget nyújtsanak Önnek!

 

A placentáris vérvételi eljárás során alkalmazott módszerrel akár 40%-kal nagyobb mennyiségű vér, és így akár kétszer több őssejt levételére, megőrzésére van lehetőség.

 

A köldökzsinórvér mennyisége és a rendelkezésre álló őssejtek száma befolyásolja egy esetleges jövőbeli transzplantáció sikerességét. Minél több a rendelkezésre álló őssejt, annál nagyobb a kezelés sikerességének esélye. A Placentáris vérvétel szolgáltatással maximalizálható a levett köldökzsinórvér, és ezzel a megőrzésre kerülő őssejtek mennyisége.

 

Partnerünk Placentáris vérvétel szolgáltatásának rövid bemutatása

  • Az őssejteket tartalmazó vér levétele nemcsak a köldökzsinórból, hanem a méhlepényből is történik, mivel a köldökzsinóron át nem folyik ki az összes vér a méhlepényből, így a Placentáris vérvételi eljárással több köldökzsinórvért tudnak nyerni.
  • A feldolgozási módszer biztosítja minden őssejttípusból a maximális mennyiségű őssejt megőrzését.
  • Ennek a módszernek köszönhetően akár 40%-kal nagyobb mennyiségű vér, és így akár kétszer több őssejt levételére van lehetőség.
  • Egy esetleges transzplantáció esetén a beteg gyógyulási esélyei a rendelkezésre álló őssejt szám miatt nagyobbak.
  • A levétel a köldökzsinórból és a méhlepényből külön-külön történik.
  • A levett köldökzsinór- és méhlepény eredetű vér mikrobiológiai vizsgálata külön-külön történik.

Hasonlítsa össze a vállalatuk által kínált két szolgáltatás típust!

 

Feldolgozási módszer

Standard szolgáltatás

Placentáris vérvételi szolgáltatás

Levett vér mennyisége Átlag 50ml Akár 100ml
Sejtszám* 50×107 100×107
Eltárolt sejtek száma 49,95×107 99,9×107
A transzplantációra kerülő és a levett sejtek aránya 90,4% 90,4%
Transzplantációs sejtszám 45,2×107 90,4×107

* 1ml köldökzsinórvér átlagosan 1×10  számú sejtet tartalmaz (TNC).

 

A Placentáris vérlevétel szolgáltatás során alkalmazott módszer akár kétszer több őssejtet biztosít egy jövőbeni transzplantáció esetén, mint a Standard szolgáltatás.

 

Partnerünk cégcsoportja a sejtekre, szövetekre és szervekre vonatkozó Európai direktíváknak (2004/23/EC, 2006/17/EC és 2006/86/EC) megfelelően dolgozza fel a köldökzsinór szövetet.

 

forrás: Cord Blood Center

 

#ossejtinfo

 

babamamatudakozo ŐSSEJT INFO

+36 30 456 9617

ossejtinfo@babamamatudakozo.hu

Ajánló

Miért érdemes megőrizni az őssejteket?
+36 30 456 9617
Általános információk

mom ON board

1

Demi Moore és Ashton Kutcher Hivatalos és nem hivatalos szakítás

Napi

Ne félj a sebektől. Mert igen, előfordul, hogy megsérülsz, és a seb fájni fog. De utána már elővigyázatosabb leszel, és nem követed el ugyanazt a hibát.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!