Homeomami: Allergia-diéta
Olyankor az amúgy is magasabb hisztamin értéket tovább növeli, ha az alábbi ételeket esszük:
- füstölt húsok
- erjesztett szeszes italok, vörösbor
- hal, tenger gyümölcsei
- citrusfélék
- olajos magvak
- zöldségek közül a paradicsom, padlizsán, bab, lencse, savanyú káposzta
- banán, ananász, eper
- csokoládé
Nyers gyümölcsök közül általában nem okoz bajt (de ez egyéni, érdemes megfigyelni) a sárgabarack, őszibarack, szilva, cseresznye, meggy, szőlő, ribizli, áfonya, szeder, málna, alma, körte.
Aki allergiás, vagy érzékeny más ételre, pl. a tejre, allergia szezonban különösen tartsa be, hogy minimális mennyiséget fogyasszon ezekből!
A parlagfű allergiásoknak vigyázni kell a keresztallergiára is, ez azt jelenti, hogy egyes növények a parlagfű pollenjéhez hasonló szerkezetű kémiai anyagokat tartalmaznak, így súlyosbítják az allergiát. Ne egyen a parlagfűre érzékeny görögdinnyét, sárgadinnyét, paradicsomot, uborkát, cukkínit, tököt, banánt, napraforgómagot. A kamillatea is hasonló hatású.
Rotációs diéta:
Ha túl erős pl. a mozzarella és a paradicsom kísértése, és elcsábulunk, fontos, hogy utána 2-3 napig ne ismételjük meg, ne együnk nyers paradicsomot. A paradicsom szósz formájában általában nem okoz problémát.
Az egyéni érzékenységet pl. SCIO vizsgálattal (biorezonancia) meg lehet állapítani.
Homeopátiás elsősegély:
Az alábbi két szer antihisztamin hatású, „vészhelyzetben”:
Ajánlott olvasnivaló allergia esetén: Allergia homeopátiával – egyszerűen
Ajánló
GYORSKERESŐ
mom ON board
babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő
babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő
Napi
Kezdem megérteni, hogy az egész élet csak egy játszma, amelyet olyan ügyesen és jól kell megjátszanom, hogy örömöm teljék benne. Ha vesztek, vállat vonok és nevetek, ha pedig nyerek, ugyancsak nevetek. Bárhogy is van, azon leszek, hogy tréfásan fogjam fel a dolgokat.