babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
kézben tartott csörgők
babamamatudakozo.hu  ›  játékajánló  ›  kategória szerint  ›  kézben tartott csörgők

 

Rovatunk támogatója a 

 

  

 

Kézben tartott csörgők vagy játékok egy karikán

Miért élvezi a baba most ezt a játékot:

Három hónapos kor körül a babák megfogják a kezük ügyébe kerülő tárgyakat. Kezdik megtanulni, hogy kiválthatnak bizonyos eseményeket! Ha megrázza a csörgőt, megszólal valamilyen hang. Újból megpróbálja... és kezdi megérteni a varázslatos ok-okozati összefüggést.


Majom Bannánnal Rágóka

L0513.jpgKitt-katt! Színes banán és egyéb déligyümölcs-szeletek csörögnek, amikor a baba megrázza a majmot. Rengeteg fogzási felület és izgalmas felszín vár felfedezésre. Rögzítse a majom farkát a babakocsihoz, az etetőszékhez vagy az autós babaüléshez, és gyakorlatilag brhol játszhat vele a pici!

Mintegy 16 cm magas.

 Ajánlott életkor: 3 hónapos kortól.Mit tehet annak érdekében, hogy a baba minél többet tanuljon:

 

Kezdetként tegyen egy karikát a baba kezébe, és gyengéden rázza meg. Ebben az életkorban a babák éppen csak kezdik megtanulni a fogás kontrollálását - tudatosan megfogják és elengedik a tárgyakat - tehát a babát valószínűleg nagyon fogja érdekelni, hogy megmarkolhatja, megrázhatja és leejtheti a csörgőt.


Segítsen a babának gyakorolni koordinációs készségeit azáltal, hogy odatartja elé a karikát, megrázza és hagyja, hogy a csörgő után nyúljon. Tegye a csörgőt a baba kezébe, rázza meg, és mondja ezt: „Hallod ezt a hangot? Ezt te csináltad!" Hangsúlyozza ki a jutalmat, és ezzel vegye rá arra, hogy újból megpróbálja.


Olyan karikát válasszon, amely elég nagy ahhoz, hogy a baba két kézzel megfoghassa. Tegye a baba kezébe; meg fogja fogni az egyik kezével, majd a másikkal, aztán az egyikkel elengedi. Ez a tevékenység kifejleszti benne azt a készséget, hogy a tárgyakat az egyik kezéből át tudja venni a másik kezébe.

Még többet megtudhatsz az életkor szerinti fejlődésekről: ITT

Figyelem!
Minden gyermek a saját ütemében fejlődik, és nem azonos időben érik el a fejlődés különféle mérföldköveit. A weboldalunkon említett szakaszok csak hozzávetőleges útmutatásként szolgálnak.

kézben tartott csörgők
forrás: Fisher-Price

még több
még több
még több
tovĂĄbb
tovĂĄbb
tovább

tovább