babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Ok a mozgásra!

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A mozgás jótékony hatásairól bizonyára sokat hallottál már. Ha a baba pocakodba költözése előtt is mozogtál, és normális lefolyású a terhességed, akkor ezután se add fel!

Erősíted a szívét, és ha Te élvezed, ő is élvezi. Ha ezzel még nem győztünk meg, íme a többi ok:
  
- Valószínűleg kevesebbet fogsz hízni, mintha nem sportolnál.
 
- Könnyebb vajúdásra és szülésre számíthatsz. Jól hangzik, igaz? Természetesen erre nincs garancia, de az erős hasizmok, illetve a szív- és érrendszered fitten tartásának köszönhetően jobb az állóképességed, jobban bírod a terhelést.
 
- Kisebb eséllyel lesz gondod a vércukorszinteddel.

- A mozgással karban tartod az emésztésed.
 
- Jókedv – a sport örömet hoz az életünkbe. Felszabadít, vidámmá tesz. Nem csak Téged, hanem a babát is!

Kevesebb fájdalom: nagy valószínűséggel kevesebbet fogsz panaszkodni hát- és ízületi fájdalmakra, mint azok a kismamák, akik nem akarnak, vagy nem tudnak sportolni a várandósság alatt.

Több energiád lesz. Hihetetlenül hangzik, de egy „fárasztó” edzés után olyan leszel, mint akit kicseréltek. Jó értelemben, persze. A fáradtságnak nyoma sem lesz. Kivirulsz, feltöltődsz, és ezer örömmel állsz az újabb programok elébe.

- Egy amerikai cikk szerint, ha túlsúlyos a kismama, gyermeke nagy eséllyel lesz elhízott óvodás korára, vagy, ami még rosszabb, hajlamosabb lesz a cukorbetegségre, mint azok a társai, akiknek édesanyja túlzott súlyfelesleg nélkül élték át a 9 hónapot.

- Kisebb eséllyel lesz szükséged császármetszésre. A sport felkészít a szülésre. Ha mozogsz, csökkented a szülés közbeni komplikációk veszélyét.

- Az emberek büszkék lesznek Rád! Amikor meglátok egy kismamát sportolni, és szemmel láthatóan jól érzi magát tőle, mindig büszkeség tölt el, még akkor is, ha nem ismerem. A legtöbben így vannak ezzel, ezért sok mosolygós arcra számíts!

- Nem fogod Magad úgy érezni, mintha egy partra vetett bálna lennél. A sport fitt és szexi kismamát varázsol belőled.

Nos mamik, érdemes számításba venni a fent leírtakat, mielőtt a várandósság alatti sportot leírjátok!

A sport megkezdése előtt feltétlenül konzultálj nőgyógyászoddal!

Ajánló

Szakíts időt a feltöltődésre!
Felejtsd el a radírt, és a tonikot is!
Ne hagyd abba az edzést.

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Nevess magadon, és nevess az életen. Ne gúnykacaj vagy önsajnálattól tocsogó nevetés legyen ez, hanem gyógyír, csodaszer, amely enyhíti a fájdalmat, kigyógyít a depresszióból, és segít megfelelő távolságból kezelni az adott pillanatban szörnyűnek látszó kudarcokat.

- Og Mandino -

A legjobb baba ajándék!