babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Ikerterhesség

2016-02-15

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Az ikerterhesség olyasmi, ami mellett senki nem megy el szó nélkül. Az édesanyák, illetve leendő szülők kétféleképpen élik meg ezt az állapotot. 

Az egyik csoport majd’ kiugrik a bőréből, hogy egyszerre kettő, vagy akár három gyermeke lesz, míg mások sokkot kapnak a hír hallatán.

 

Az ikrek megfoganása mesterséges megtermékenyítés esetén gyakoribb, de ez nem jelenti azt, hogy természetes úton ne fordulna elő.

 

Miből lehet sejteni?

 

Ha a családban anyai ágon volt példa ikerterhességre, illetve ikrek születésére, akkor lehet rá számítani, hogy a történelem megismétli önmagát. Amennyiben az apa családjában volt ikerpár, az ebben az esetben nem számít. Persze véletlenek lehetnek, de a gének nem tehetnek róla.

 

Mesterséges megtermékenyítés esetén is igen nagy az esély arra, hogy egyszerre több petesejt is megtermékenyül, így a várandós szülőpár néhány hónap múlva 2-3 gyermek édesanyja és édesapja lesz.

 

Kockázatok

 

Alapvetően azt gondolom, hogy az ikerterhesség maga a csoda. Ettől függetlenül azonban számos komplikációval járhat együtt, így automatikusan magas kockázatúnak sorolják be ezeket a terhességeket. A komplikációk ugyan valószínűbbek, de egyáltalán nem biztosak.

 

Ha ikerbabákat vársz, biztos, hogy gyakrabban fognak vizsgálni, mintha egyetlen gyermeket hordanál a szíved alatt. Ez viszont nem feltétlenül rossz. Persze kellemetlen folyton a kórházat látogatni, főleg amikor már nagy a pocak, de kitüntetett figyelemben részesültök gyermekeitekkel.

 

Akárhogy is éled meg a percet, amikor megtudod, hogy ikreid lesznek, abban biztos lehetsz, hogy különös kincset kaptál, még ha az első idők nehezebbek is.

Ajánló

Hogyan küzdj meg az alváshiánnyal?
Mennyi az ideális?