babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
Mi, szülők, türelmetlenül várjuk, mikor kerül már le a pelenka a kicsiről, mikor szoktathatjuk végre sikeresen bilire, wc-re. Abban a legtöbb szakember egyetért, hogy nem szabad, nem érdemes ezt a változást siettetni ...

Először is, a kisbabád akkor és ott fog aludni, ahol éppen neki tetszik. Amikor éhes és álmos, egyáltalán nem számít neki semmilyen körülmény. Nagy valószínűséggel nem fogod tudni programozni az alvásidejét – kivéve ha nagyon szerencsés vagy -, de arra figyelj, hogy néhány óránként felkeljen enni.

Az édesapák szeretete és kötődése a babához egész más, mint az édesanyáké. Az ő esetükben kimarad az endorfintermelődés szülés után, csak az aggodalom gyötri őket feleségükért; nem szoptatnak.

Amikor az első gyermekét várja a kismama, sok dologról még fogalma sincs. Sőt általában azt sem tudja, hogy gondolnia kellene rá, hiszen ezek az apróságok tapasztalat útján ragadnak ránk.

Lehetővé teszi a természetes szoptatás és cumisüvegből történő etetés kombinálását.

 

Mi is az a szopóreflex?

 

A szopóreflex már a magzati korban kezd kialakulni és a terhesség 33. hete körül alakul ki teljesen. Ez a reflex akkor stimulálódik, ha hozzáérünk a baba arcához vagy szájához, aki azonnal szopó mozdulatokat kezdd végezni és így könnyebben megtalálja az anya mellbimbóját. A gyermek 4.-6. hónapos kora körül ezt a reflexet elhagyja és ezután a gyermek már képes a tudatos táplálkozásra. A szopóreflex a száj körüli izmok, a nyelv és a garat izomzatának erősítésével, az orron át történő légzés megtanulásával előkészíti a megfelelő hangképzést és a beszéd megtanulását. Ha átmenetileg nem szoptathatsz, szeretnéd másra bízni gyermeked, vagy ha az orvosod kiegészítő táplálást ajánlott, etesd a gyermeked az általad leszívott tejjel úgy, hogy nem zavarod meg a természetes szopóreflexét és nem veszed el a gyermek kedvét a szoptatástól.