babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Hogyan tároljuk az anyatejet?

2015-10-23

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Ha az első gyermeked hoztad világra, idegenkedhetsz a mellszívástól. Viszont amint elsajátítod, imádni fogod. Arról nem is beszélve, hogy ha sok tejed termelődik, a tárolással kikerülheted azt, hogy kárba vesszen az anyatej.

Igyekszünk cikkünkben segíteni nektek, és az esetlegesen felmerülő kérdéseket megválaszolni.

 

Hogyan és mikor kezdjem?


Érdemes kis mennyiséggel elkezdeni, akár egy héttel a szülés után. Az etetést elkezdheted a korábban cumisüvegbe tett anyatejjel, majd miután az elfogyott, szoptasd meg a kisbabádat. Ha így teszel, már egész korán hozzászoktatod gyermeked a cumisüveghez.

Hogyan tároljam az anyatejet?


Használj anyatejtároló zacskókat vagy poharakat! A zacskó valamivel praktikusabb, hiszen kisebb helyen elfér, mint a pohár, tehát akár több adagot is tarthatsz egyszerre a hűtőben. Akármelyiket is választod, javasoljuk, hogy különböző mennyiségű anyatejed tárolj, hogy ha kisbabád már csak néhány kortyot szeretne, ne kelljen kiönteni túl nagy mennyiséget.

Mennyi ideig tárolható az anyatej?


Hűtőszekrényben, +4 -5 0C fokon 24 óráig tartható el az anyatej. A hűtőszekrény ajtaja nem a legjobb hely az anyatej tárolására, ugyanis ott más a hőmérséklet, mint a készülék belesjében.

Lefagyaszthatom az anyatejet?


Igen, de célszerű a hűtőszekrény fagyasztórésze helyett fagyasztóládában tárolni az anyatejet. -20 -24 0C fokon akár három hónapig is tárolhatjuk kisbabánk táplálékát.

Ajánló

Megoldások alvászavarra.
Hamarosan elérkezik az idő?