babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Párkapcsolati túlélő

2015-10-09

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Egy új élet érkezése mindig nagy öröm a családban. A szülők kiteljesednek, a nagyszülők majd’ kiugranak a bőrükből. A nagy boldogság ellenére, gyakran előfordul, hogy az első pár hónap egyfajta hullámvölgy az újdonsült szülők párkapcsolatában.

A kisbaba mellett kevesebb idő jut egymásra, több az elvégzendő feladat.
 
Ez feszültséget szül, a legcsodálatosabb érzés ellenére is. Annak érdekében, hogy ezt elkerüld, adunk néhány tippet!

Tanítsd meg párodat a saját kialakult módszereidre a babával, illetve a háztartással kapcsolatos teendők terén, és osszátok meg a feladatokat. Például, a fürdetés legyen apuka feladata, az ő közös programja a babával. Mutasd meg neki, hogy lehet rekordidő alatt végezni a lakás kitakarításával, így néha meg tudja csinálni helyetted a háztartási feladatokat is.

A szülés utáni szexuális életről beszélni sok házasságban tabu. Fontos azonban, hogy még azelőtt beszéljetek róla, hogy ki sem látszol a pelenkák és cumisüvegek közül. Ha első gyermeketeket várjátok, még egyikőtök sem tudja, hogy mire számíthat a szülés után. Biztosan vannak aggályaitok, félelmeitek. Osszátok meg egymással!

Amellett, hogy a születés körüli teendőkkel foglalkoztok (babaszoba berendezése, lakás átalakítás, babakelengye vásárlás), beszéljetek arról is, hogy milyen szülők szeretnétek lenni, mit tartotok fontosnak a gyermeknevelés kapcsán. Jó, ha előre letisztázzátok az alapvető elveiteket, hogy ne élesben érjen meglepetés benneteket.

Engedd, hogy párod is kivegye a részét a kicsivel kapcsolatos ügyek intézésében. Bízd rá például, hogy kiválassza a gyermekorvost a baba számára. Biztos lehetsz benne, hogy ő is a legjobbat szeretné kisbabátok számára, úgyhogy nem kell aggódnod, hogy melléfog.

Beszéljetek a szoptatásról! Néhány férfi nem támogatja a párját a szoptatásban, idegenkedik tőle. Neked viszont nagyon nagy szükséged lesz az ő megerősítésére, támogatására. Kérd meg, hogy ne legyen ellenséges, Neked fontos, hogy ilyen módon táplálhasd a kisbabátokat.   

A várandósság során ritkán kerül szóba az éjszakai ébrenlét a baba születése után. Az első pár hónapban a kicsi sokszor ébred fel éjszaka, ami együtt jár azzal, hogy Ti is ébren lesztek. Amennyiben nyitott rá az apuka, egyezzetek meg abban, hogy felváltva keltek fel a babához. Ha munkája miatt neki több pihenésre van szüksége, akkor nyugtasd meg, és mondd el neki, hogy nem lesz az „éjszakai műszakkal” gondja.


Ajánló

Mik is azok az egészséges ételek?
Készüljünk fel mindenre!
Idegenkedsz a beavatkozásoktól?