babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Hogyan kell szedni?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
A homeopátiás szerek szedésének van néhány alapszabálya, amit nagyon fontos betartani a hatékony kezelés érdekében. Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabbakat! Inkább szopogassuk, ne rágjuk! Ne fogjuk meg a kezünkkel. Két étkezés között az ideális.

A homeopátiás szerek szedésének van néhány alapszabálya, amit nagyon fontos betartani a hatékony kezelés érdekében. Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabbakat!

Inkább szopogassuk, ne rágjuk!

A golyócskákat, illetve a komplex tablettákat el kell szopogatni, vagy a nyelv alatt hagyjuk elolvadni. Mivel a száj nyálkahártyájáról szívódik fel a hatóanyag, ezért fontos, hogy minél tovább tartózkodjon a szájban a szer.

 

Ne fogjuk meg a kezünkkel!

Ajánlott beviteli mód, hogy a tubusok kupakjába, esetleg műanyag kanálba téve vegyük be. Erre azért van szükség, mert a szerek gyógyító információját a gyógyszerkészítési eljárás után a szerek felületére ágyazzák.

Kerüljük az  erős kávét, teát fogyasztását és a dohányzást, mivel ezek az anyagok a száj nyálkahártya ereit szűkítik, emiatt csökkentik a homeopátiás szerek hatását.

Kerüljük a mentol, kámfor és egyéb aromás anyagok, illóolajok használatát (külsőleg is), mert ezek ellensúlyozhatják a gyógyszerek hatását. Emiatt fogat mosni a szer bevétele előtt és után fél óráig nem tanácsos. Homeopátiás kezelés alatt ajánlott  a speciális gyógynövényekből összeállított fogkrémek használata.

 

Két étkezés közt ideális!

Jobb, ha étkezések között vesszük be a gyógyszert, vagy legalább evés, ivás előtt negyed órával. Ajánlatos, hogy semmilyen erős íz (pl: mentol, kávé, erőspaprika...) ne legyen érezhető a szájban a gyógyszer bevételekor.

 

Vízzel is feloldhatjuk!

Csecsemőknek, kisgyerekeknek kevés vízben feloldva is beadhatók. Hatékonyságukat nem csökkenti a fémkanállal való érintkezés.


Kapcsolódó videók:

babamamaTV.hu - Homeopátia
babamamaTV.hu - Homeopátiával az egészségért!
babamamaTV.hu - Homeopátia a szelíd gyógymód

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

Napi

Mert mi más értelme lenne az életnek? Hozd ki azt, ami benned van, ne rejtegesd, szeresd, vállald fel, dolgozz rajta, mutasd meg. Idővel megéri majd.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!