babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
Minden lélegzetvételünkkel vírusok, baktériumok, spórák, szennyező anyagok kerülnek szervezetünkbe. Ezért a légzőszervek fokozottan érzékenyek a fertőzésekre. A főleg télen jellemző felső légúti panaszok jelentős részét és az influenzát egyaránt vírusfertőzés okozza.

A zsebkönyv letöltése: ITT.  

 

Minden lélegzetvételünkkel vírusok, baktériumok, spórák, szennyező anyagok kerülnek szervezetünkbe. Ezért a légzőszervek fokozottan érzékenyek a fertőzésekre. A főleg télen jellemző felső légúti panaszok jelentős részét és az influenzát egyaránt vírusfertőzés okozza. A szervezet a vírusok ellen saját immunrendszere által termelt ellenanyagokkal veszi fel a küzdelmet, amely általában egy hetet igényel.

Az antibiotikumos terápiát vírusfertőzés esetén csak az esetleges szövődmények kezelésére alkalmazzák, az antibiotikum a vírust magát nem pusztítja el. A gyógyulásért a szervezet természetes védekező rendszere felelős.

Hogyan segíthetjük ezt a folyamatot?

 

A szervezet védekezése a betegségek ellen leginkább az immunrendszer épségén múlik. Az immunrendszer erősíthető megfelelő táplálkozással, kellő testmozgással, elegendő pihenéssel. Modern világunkban különösen oda kell figyelni a testi-lelki egyensúly megteremtésére, megtartására.

Ha az immunrendszer le van gyengülve, a szervezet fogékonyabbá válik a fertőzésekre. Gyengítheti az immunrendszert a nem megfelelő táplálkozás, a hideg, szeles időjárás, átfázás, felhevülés, vagy a túlhajszolt stresszes életmód is.


Fontos, hogy a betegség ideje alatt immunrendszerünket pihenéssel, könnyű táplálkozással és C-vitamin szedésével támogassuk. A láz folyadékveszteséget okoz, ezért a szokásosnál is jobban oda kell figyelni az elegendő mennyiségű folyadék (legalább napi 2-2,5 liter) bevitelére. A fokozott folyadékfogyasztásnak jótékony nyákoldó hatása is van.

Tartalomjegyzék (kattints a témára):

TÉLI VÍRUSOK - TÉLI BETEGSÉGEK
HOMEOPÁTIÁS SZEREKKEL A TÉLI BETEGSÉGEK ELLEN
A HOMEOPÁTIÁS SZEREK SZEDÉSÉNEK SZABÁLYAI
VÍRUS ELLEN - OSCILLOCOCCINUM!
NÁTHA
HOGYAN VISELJÜK KÖNNYEBBEN A NÁTHÁS IDŐSZAKOT?
KOMPLEX HOMEOPÁTIÁS KÉSZÍTMÉNY A NÁTHA KEZELÉSÉRE
HOMEOPÁTIÁS HÁZIPATIKA
MELLÉKÜREG-GYULLADÁS
OTTHONI PRAKTIKÁK
INFLUENZA
HOGYAN TERJED A BETEGSÉG?
MILYEN SZÖVŐDMÉNYEI LEHETNEK AZ INFLUENZÁNAK?
AZ INFLUENZA KEZELÉSE
HOMEOPÁTIÁS HÁZIPATIKA
TOROKGYULLADÁS, MANDULAGYULLADÁS, REKEDTSÉG
OTTHONI PRAKTIKÁK
KOMPLEX HOMEOPÁTIÁS SZER TOROKGYULLADÁSRA
HOMEOPÁTIÁS HÁZIPATIKA
REKEDTSÉG
HOMEOPÁTIÁS HÁZIPATIKA
KÖHÖGÉS  
A KÖHÖGÉS TÍPUSAI
HOGYAN HATNAK A HOMEOPÁTIÁS SZEREK A KÖHÖGÉSRE?
HÁZI GYÓGYMÓDOK A KÖHÖGÉS ENYHÍTÉSÉRE
KOMPLEX HOMEOPÁTIÁS KÉSZÍTMÉNY A KÖHÖGÉS KEZELÉSÉRE
HOMEOPÁTIÁS HÁZIPATIKA
IMMUNERŐSÍTÉS TÉLEN


A zsebkönyv letöltése: ITT.  

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

Napi

A szürkeség időszakos, ha sokat teszel azért, amiben hiszel, az majd kiszínezi, eltünteti a fájdalmakat. De eleget kell tenni érte, mert a csodákat csak az kaphatja meg, aki hisz benne, és bízik abban, hogy megérdemli, hogy lesz majd olyan nap, amikor úgy ébred fel, hogy végre nem érzi magát kívülállónak.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!