babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Honnan tudhatom a baba nemét?

2015-04-29

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Minden kismamát foglalkoztat, hogy hogyan tudhatjuk meg, hogy kisfiunk, vagy kislányunk fog születni. Sok népi hiedelem létezik ezzel kapcsolatban, de azért egyikre se vegyünk mérget.

Ilyen például a kismama pocak magas vagy alacsony állása, illetve az édes vagy a sós ételek utáni sóvárgás, amelyek sajnos nem túl megbízható előrejelzők.

Egy másik elmélet szerint, amely a babák anyaméhen belüli szívverését vizsgálja, a lányoknak magasabb a pulzusszámuk, mint a kisfiúknak. Az orvosi vizsgálatok azonban ezt a teóriát is megcáfolták, ugyanis a várandósság különböző szakaszaiban változik a kicsi szívverése, és a pulzusszám a pillanatnyi aktivitástól is függ.

Még egy bizonyítatlan hiedelem, hogy a koponyaformából is lehet jósolni, mert a kúp alakú fej és a lekerekített állkapocs a kislányokat jellemzi, míg a szögletes állkapocs és a csapott homlok a fiúkat.

Az egyetlen biztos jósló a terhesség alatt készített ultrahang felvétel a baba nemi szervének területéről, de a kicsik általában csak a 16-18. hét körül mutatják meg a nemüket, egészen odáig váratják szüleiket. Előfordul azonban, hogy a baba rossz irányba fekszik, vagy keresztezi a kis lábait, így egyes szülők csak akkor bizonyosodnak meg gyermekük neméről , amikor a kicsi világra jön. A túl vastagon lerakódott hasi zsír ugyancsak elhomályosíthatja a képet, és így félrevezetheti a vizsgálatot.

Egyes szülők nem szeretnék tudni, hogy kisfiú, vagy kislány érkezik hozzájuk. Ilyen esetben természetesen az orvosok tiszteletben tartják ezt a kérést. Külföldön azonban vannak olyan kórházak is, ahol a szülők kérésének ellenére sem mondják meg a baba nemét, mivel tartanak a hiba lehetőségektől, illetve attól, hogy a szülő ennek hatására a terhesség megszakítása mellett dönt.

Ajánló

Olvasd el bevált tippjeinket!
Fitten kismamaként is!
Mennyi az ideális?