babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Bőrápolás már újszülött kortól (X)

2019-04-30

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A babák bőre jóval vékonyabb és finomabb, mint a felnőtteké, valamint védelmi funkciója is lényegesen gyengébb. Ezekből kifolyólag a picik bőre érzékenyen reagál a különböző külső behatásokra, mint pl. a hideg vagy a napsütés. A babák és idősebb gyermekek bőrápolására is érdemes minden évszakban különös gondot fordítanunk, ugyanis ennek hiányában előbb-utóbb különböző bőrpanaszok jelentkezhetnek.

A kicsik bőre a megfelelő ápolás nélkül ugyan úgy kiszáradhat, mint a felnőtteké, ilyenkor intenzív bőrápolásra van szükség. A bőrszárazság sok esetben elkerülhető, figyelj oda, hogy lipid-szabályzó és hidratáló, illatanyag-mentes termékeket használj a bőrápoláshoz. Ezek enyhítik a viszketést és a bőr feszülő érzését. Kerüld a hosszú fürdetéseket (legfeljebb 10 perc), ugyanis a kádban eltöltött hosszabb idő könnyen kiszárítja a kicsik bőrét. Fürdetéshez minden esetben gyengéd/ nyugtató, pH-semleges szappant és sampont használj.

 

Ha a bőr vöröses és viszket, akkor a száraz bőr hátterében komolyabb probléma, pl. atópiás bőrgyulladás (más néven atópiás dermatitisz, ekcéma) is állhat. A csecsemők körében gyakori bőrbetegségnek számít, a babák kb. 8-15 százalékát érinti. Az ekcéma örökletes betegség, ha mindkét szülőnél jelen van, akkor 60-80% valószínűséggel a gyermeknél is jelentkezni fognak a tünetek. A bőrbetegség már a pár hetes korban megjelenhet, fő tünetei a vöröses foltok, a bőr kiszáradása, kirepedezése, hevesen viszketés. A picik ilyenkor nagyon nyűgösek, álmatlanok és vakaróznak. Az ekcéma sajnos nem gyógyítható, de megfelelő gondoskodással a tünetmentes időszakok elnyújthatóak, a jelentkező tünetek enyhíthetőek.

 

A DERMIFANT® hipoallergén kozmetikumokat kifejezetten érzékeny, allergiás, ekcémás bőrűek számára fejlesztették ki. A bőrápoló termékcsalád a legkorszerűbb gyógyszeripari és dermatológiai eljárásoknak megfelelően készül Németországban. Hogy a legérzékenyebbek is biztonsággal használhassák, a DERMIFANT® kozmetikumok mindenmentesek. Nem tartalmaznak színezéket, tartósítószert, illatanyagot, parabént sem természetes allergéneket. Tisztaságuknak köszönhetően kiválóan alkalmasak az igazán érzékeny, atópiás bőr mindennapi ápolására és már a születés legelső napjától használhatóak.

 

Ismerd meg jobban a DERMIFANT® termékeket: www.allergika.hu

Ajánló

Életen át tartó kötődés.
Fogadd meg az alábbi tanácsokat!
Mit tehetünk gyermekeinkért?