babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Viszket, száraz a baba bőre? (X)

2018-06-12

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A kipirosodott, száraz, hámló, időnként apró hólyagokkal, foltokban jelentkező, sokszor intenzíven viszkető, néha visszahúzódó majd újra fellángoló bőrtüneteket összefoglaló néven ekcémának nevezik. Az ekcéma gyerekeknél sokszor már csecsemőkorban megjelenik.

Az ekcéma okai sok esetben ismeretlenek. Az atópiás ekcéma baba- illetve kisgyermekkori megjelenése jellemzően inkább a felmenőktől örökölt allergiás hajlamhoz, mintsem egy konkrét allergén anyag fogyasztásához vagy jelenlétéhez köthető. Az ekcéma baba- és kisgyermekkori megjelenésének oka az öröklött allergiás hajlamon túl a kisgyermekek bőrének fokozott érzékenysége.

 

Klinikailag bizonyított, hogy a gyermekek és felnőttek számára alkalmas, mindennapos használatra szánt Cetaphil RESTORADERM tusfürdő nem irritálja és nem szárítja a bőrt.

Most ajándék 150 ml-es Excipial Kids bőrnyugtató testápolót adunk hozzá!

 

A bőrt védő savköpeny a verejték- és faggyúmirigyek által termelt különböző nedvességmegkötő anyagok révén akadályozza a bőr kiszáradását. A kisgyermekek verejték- és faggyúmirigyeinek működése azonban még fejlődésben van, bőrük ezért gyakran száraz, ráadásul sokkal vékonyabb, mint a felnőtteké. Az ekcéma tünetei sok esetben száraz bőrön jelentkeznek, ráadásul a nagyon száraz bőr gyakran viszket is, a vakarás pedig könnyen a bőr kisebesedéséhez vezet.


Gyermekek esetében ezért különösen fontos az ekcéma kialakulásának megelőzése: a bőr kiszáradásának megakadályozása, természetes védelmi rendszerének megerősítése a savköpenyt alkotó nedvességmegkötő anyagok pótlásával.

 

A hipoallergén, szappan- és illatanyagmentes Cetaphil RESTORADERM tusfürdő az atópiás bőr kíméletes tisztítására és ápolására javasolt készítmény.

 

Gyermeke bőrének megóvására válassza az Excipial Kids bőrnyugtató testápolót! A kifejezetten a gyermekek érzékeny bőrének igényei alapján, bőrgyógyászok közreműködésével kifejlesztett Excipial Kids bőrnyugtató testápoló speciális összetevői segítik a gyermekek bőrét védő természetes savköpeny kialakulását, ápolják és megnyugtatják a száraz és viszkető bőrfelszínt.

Ajánló

Mi legyen benne?
Ötletek első gyermekeseknek!