babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Látott már izlandi pónit szárazon köhögni? (X)

2019-10-28

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Az őszi hónapokban nem csak a náthának és az influenzának, ezek velejárójaként a száraz köhögésnek is szezonja van. A probléma nem csak a felnőtteket, hanem a gyermekeket is érinti, akik az iskolai és óvodai közösségekbe visszatérve egyik fertőzésből esnek a másikba.

Az ugató hangra emlékeztető, erőlködő, sokszor erős fájdalommal járó száraz köhögés a leggyakrabban vírusfertőzés egyik tüneteként jelentkezik. Kiváltó oka általában valamilyen légzőszervrendszeri gyulladás, mint például tüdő- garat- vagy légcsőgyulladás, melyek elmúltával a köhögés sokszor még hetekig megmaradhat.

 

A régóta tartó, krónikus köhögés a légzőszervrendszeri betegségeken túl számos más problémát is jelezhet. Hátterében asztma, allergiás nátha, szívbetegség, reflux vagy akár pszichés probléma is állhat, de az is előfordulhat, hogy gyógyszerek mellékhatásaként jelentkezik. Mivel a kiváltó okok ennyire sokfélék és különbözőek lehetnek, a gyógymódot is ezeknek megfelelően kell kiválasztani.

 

A száraz köhögés esetén általában valamilyen köhögéscsillapító készítmény használata javasolt. A különböző nyálkát tartalmazó gyógynövények jótékony hatásai régóta ismertek, az izlandi zuzmó például évszázadok óta a népi gyógyászat egyik legkedveltebb orvossága tüdő- és torokpanaszok esetén.

 

A Klosterfrau Izlandi zuzmó köhögés elleni készítmények kiválóan alkalmasak megfázásos betegségek következtében kialakult száraz köhögés, illetve a száj és a garatüreg irritált nyálkahártyájának kezelésére. Az izlandi zuzmó és a mályva természetes hatóanyagainak köszönhetően kettős védőréteget képeznek a nyálkahártyán, védelmet nyújtva így az irritációtó ellen. Ennek köszönhetően csökkentik a köhögést és elősegítik a gyorsabb gyógyulást. A Klosterfrau termékcsaládja a száraz köhögésen kívül kiválóan alkalmas a szamárköhögés illetve dohányzás okozta krónikus köhögés és rekedtség enyhítésére is.

 

Mind a szirupok, mind pedig a tabletták tisztán növényi eredetűek, alkohol és cukormentesek, nem tartalmaznak mesterséges színezőanyagokat, illetve laktózt és glutént sem.

Ajánló

Az őszi hónapokban nem csak a náthának és az influenzának, ezek velejárójaként a száraz köhögésnek is szezonja van
Végezd naponta akár!