babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

A réteges öltözködés

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
Ők még nem tudnak szólni, ha melegük van vagy fáznak, nekünk kell észrevennünk ennek a jeleit. A hőleadásuk sem olyan, mint egy felnőtté. Tehát legjobb, ha rétegesen öltöztetjük fel őket.
A réteges öltöztetés a babáknál nyáron viszonylag egyszerű: legyen rajta body (a hőmérsékletnek megfelelően hosszú- vagy rövidujjú), rugdalózó, és készenlétben egy kis kabátka. Nagy nyári melegben inkább ne vigyük ki a szabadba a babát. Tipikus tünete annak, hogy melege van a kicsinek, az úgynevezett melegkiütés megjelenése, ami nagy, piros foltokként tűnik fel a bőrén a felsőtestén, tarkóján, nyakán, arcán. Ennek oka a verejtékmirigyek eltömődése a vastag, nem jól szellőző ruha miatt.
 
Vigyázzunk, a túlöltöztetés éppoly kényelmetlen és káros, mint az alulöltöztetés! Ne a naptárat, hanem a hőmérőt és az időjárás-előrejelzést vegyük figyelembe a gyerekek öltöztetésénél.

Hidegben már nehezebb a dolgunk. Nem könnyű úgy felöltöztetni a babát, hogy a külső és belső hőmérséklet változásának megfelelően gyorsan le tudjuk vetkőztetni, fel tudjuk öltöztetni.

A body felett egy rugdalózó (mindkettő hosszú), felette egy kardigán (kocsikabát) általában elég belső térben, ebből még mindig lehet elvenni (kardigán). Ha sétálni visszük, akkor adjunk egy megfelelő vastagságú overált a babára, méghozzá olyat, ami a fejét, a kezét és a lábát is védi. Vannak olyan praktikus darabok, aminek lepatentolható a cipője és a kesztyűje.

Ezekben az overállokban az autósülésbe is be tudjuk kötni a babát, miközben a fejét, a kezét és a lábát kiszabadítjuk, az overált lecipzározzuk – így nem lesz melege az autóban sem. Vannak olyan levegőztető zsákok, amelyekben a baba lába viszonylag szabadon mozoghat, viszont ezeket nem lehet bekötni az autósülésbe – hacsak nem olyan típusút vásárolunk, aminek a közepén, a baba feneke alatt van egy kis nyílás, ahol átbújtathatjuk az ülés csattját.

Ne feledkezzünk meg a jó sapkáról sem, valamint mindenképp védjük a nyakat is. A babák jelentős többsége nem szereti a vastag, téli öltözéket, de ettől függetlenül nem lehetünk ebben engedékenyek.

Nagyobb gyerekeknél fontos, hogy a ruházatuk vízlepergető legyen, hiszen nagyon szeretnek a hóban hemperegni, pocsolyákba ugrálni. A cipő is legyen vízálló, vastag talpú, magas szárú.

Ajánló

Szeretnél néhány ütős tippet?
Érezd magad csinosnak.
Tippek a félrevásárlások elkerülése érdekében.

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Kezdem megérteni, hogy az egész élet csak egy játszma, amelyet olyan ügyesen és jól kell megjátszanom, hogy örömöm teljék benne. Ha vesztek, vállat vonok és nevetek, ha pedig nyerek, ugyancsak nevetek. Bárhogy is van, azon leszek, hogy tréfásan fogjam fel a dolgokat.

- Jean Webster -

A legjobb baba ajándék!