babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

A réteges öltözködés

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
Ők még nem tudnak szólni, ha melegük van vagy fáznak, nekünk kell észrevennünk ennek a jeleit. A hőleadásuk sem olyan, mint egy felnőtté. Tehát legjobb, ha rétegesen öltöztetjük fel őket.
A réteges öltöztetés a babáknál nyáron viszonylag egyszerű: legyen rajta body (a hőmérsékletnek megfelelően hosszú- vagy rövidujjú), rugdalózó, és készenlétben egy kis kabátka. Nagy nyári melegben inkább ne vigyük ki a szabadba a babát. Tipikus tünete annak, hogy melege van a kicsinek, az úgynevezett melegkiütés megjelenése, ami nagy, piros foltokként tűnik fel a bőrén a felsőtestén, tarkóján, nyakán, arcán. Ennek oka a verejtékmirigyek eltömődése a vastag, nem jól szellőző ruha miatt.
 
Vigyázzunk, a túlöltöztetés éppoly kényelmetlen és káros, mint az alulöltöztetés! Ne a naptárat, hanem a hőmérőt és az időjárás-előrejelzést vegyük figyelembe a gyerekek öltöztetésénél.

Hidegben már nehezebb a dolgunk. Nem könnyű úgy felöltöztetni a babát, hogy a külső és belső hőmérséklet változásának megfelelően gyorsan le tudjuk vetkőztetni, fel tudjuk öltöztetni.

A body felett egy rugdalózó (mindkettő hosszú), felette egy kardigán (kocsikabát) általában elég belső térben, ebből még mindig lehet elvenni (kardigán). Ha sétálni visszük, akkor adjunk egy megfelelő vastagságú overált a babára, méghozzá olyat, ami a fejét, a kezét és a lábát is védi. Vannak olyan praktikus darabok, aminek lepatentolható a cipője és a kesztyűje.

Ezekben az overállokban az autósülésbe is be tudjuk kötni a babát, miközben a fejét, a kezét és a lábát kiszabadítjuk, az overált lecipzározzuk – így nem lesz melege az autóban sem. Vannak olyan levegőztető zsákok, amelyekben a baba lába viszonylag szabadon mozoghat, viszont ezeket nem lehet bekötni az autósülésbe – hacsak nem olyan típusút vásárolunk, aminek a közepén, a baba feneke alatt van egy kis nyílás, ahol átbújtathatjuk az ülés csattját.

Ne feledkezzünk meg a jó sapkáról sem, valamint mindenképp védjük a nyakat is. A babák jelentős többsége nem szereti a vastag, téli öltözéket, de ettől függetlenül nem lehetünk ebben engedékenyek.

Nagyobb gyerekeknél fontos, hogy a ruházatuk vízlepergető legyen, hiszen nagyon szeretnek a hóban hemperegni, pocsolyákba ugrálni. A cipő is legyen vízálló, vastag talpú, magas szárú.

Ajánló

Még nagyobb szerepe van, mint a felnőtteknél!
Érezd magad csinosnak.

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Nevess magadon, és nevess az életen. Ne gúnykacaj vagy önsajnálattól tocsogó nevetés legyen ez, hanem gyógyír, csodaszer, amely enyhíti a fájdalmat, kigyógyít a depresszióból, és segít megfelelő távolságból kezelni az adott pillanatban szörnyűnek látszó kudarcokat.

- Og Mandino -

A legjobb baba ajándék!