babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Babadivat bosszúságok nélkül

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
A babák számára a divatvilág csak úgy ontja a cukibbnál cukibb darabokat, egészen könnyű elcsábulni egy fidres-fodros, tüllszoknyás csoda, vagy szegecsekkel kivert kispasis darab láttán. 
Ámde ha a babánk helyébe képzeljük magunkat, gyorsan rájövünk, hogy ezek a ruhák bizony irtó kényelmetlenek az apróságoknak!  Adunk néhány tippet a félrevásárlások elkerülése érdekében.

A legtöbb babaholmi patenttal, vagy gombbal záródik. Ezek általában jó megoldások, de nézzük meg a kidolgozásukat: a gomb jól tart-e, a patent mentén nem gyenge-e az anyag?
A cipzár egy babaholmin az esetek zömében nagyon rossz döntés. Hason fekve a babának kényelmetlen, nyomja, irritálja.

Szintén ne vegyünk semmi olyasmit,  aminek a nyaka vagy ujja körül tüll, csipke van, mert bár tényleg nagyon szép, de ugyanakkor a babát igencsak idegesítheti.

A rávasalhatós matricákkal díszített (elsősorban mesefigurákat tesznek így rá) pólók, bodyk stb. szintén nem praktikusak, vasalásnál ki kell hagynunk a matricázott részt, különben ráolvad a talpára. Ezek ráadásul nem is túl tartósak, pár mosás után peregni kezd a minta róla.
Nem sokan figyelnek rá, de szintén bosszúságok forrása lehet az olyan rugdalózó, kabátka, egyéb ruha, ami 3 színből, egy világosból és egy sötétből áll. Ha a sötét rész ereszti a színét, mosáskor óhatatlanul is megfogja a világosat, így az elszíneződik, nem lesz szép.

Általában véve ne vegyünk olyan babaruhát, amit nem lehet a többivel együtt mosni, vagy valamilyen különleges bánásmódot igényel. Az anyáknak nincs idejük kézzel mosni a holmikat, ez egészen biztos.

Legjobb, ha minden pamutból, vagy pamutbéléssel készült, nem műszálas, nem kevert anyagú.

Nemcsak a felsőruházat okozhat gondot. A zoknikat és a harisnyákat is alaposan szemügyre kell vennünk, mielőtt vásárolunk. Klasszikus történet, amikor az anyuka nem tudott rájönni, hogy nem éhes, nem pisis-kakis, nem beteg gyereke vajon miért sír keservesen, mire rájött, hogy a zoknijából kijött egy szál cérna, ami rátekeredett a lábujjára, ez zavarta olyan nagyon. Vagyis a mintás zoknik-harisnyák, amiknek a belseje nincs eldolgozva és szerteszét lógnak belőle a szálak, szintén diszkomfortérzést okozhatnak a kicsiknek.

Aztán azt is meg kell nézni, milyen a gumírozásuk: egy nagypocakú babára ne adjuk szoros gumijú harisnyát, ahogy hurkás lábra szoros zoknit sem; ugyanakkor ,,ropi” babákra ne adjunk olyan alsóneműt, aminek a gumija szemmel láthatóan túl tág.

Nem egyszerű dolog babaruhát vásárolni.

Ajánló

Még nagyobb szerepe van, mint a felnőtteknél!
A lényeg a részletekben rejlik.

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik.

- Amby Burfoot -

A legjobb baba ajándék!