babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Babacsomag 1.

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
Ez a csomag a szülés alapszereit tartalmazza. Akik járatosak a homeopátiában, bővíthetik a kórházi csomagot. A szülésznő, vagy orvos a kórházban esetleg más szereket is ajánlhat, itt csak azokat soroltuk fel, amivel magunk is biztonsággal próbálkozhatunk.

Ez a csomag a szülés alapszereit tartalmazza. Akik járatosak a homeopátiában, bővíthetik a kórházi csomagot. A szülésznő, vagy orvos a kórházban esetleg más szereket is ajánlhat, itt csak azokat soroltuk fel, amivel magunk is biztonsággal próbálkozhatunk.


LISTA

ARNICA MONTANA 9 CH -30 CH - az ARNICA MONTANA minden sérülés, trauma első szere. A szülés, bár természetes folyamat, igénybe veszi a szervezetet, tágulnak a szövetek, apró sérülések, bevérzések keletkeznek. Az ARNICA segíti a szövetek gyors regenerálódását, gyorsítja a sebgyógyulást, a gátseb fájdalmát csökkenti. Ha a baba nehezen jön világra, „megviselt", esetleg az APGAR értéke alacsonyabb, neki is jót tesz egy adag ARNICA . Az ARNICA MONTANA az „üdvözlünk a világon" szer babáknak.


Hogyan szedjük?

Szülés előtt: az utolsó héten szopogassunk el napi 2x5 golyócskát az ARNICA 9 CH -ból. (reggel-este).


A szülés során
a vajúdás elején szopogassunk el 5 golyócska ARNICA 30 CH-t. Az is jó, ha egy üveg szénsavmentes ásványvízben oldunk fel 10 golyót, és az végig kéznél van a szülés alatt. Kortyoljunk belőle, és kicsit tartsuk a vizet a szánkban, mielőtt lenyelnénk.


A szülés után
5-7 napig szedjük az ARNICA 30 CH -t napi 2x. Ha történt sérülés is, vagy nagyon összetört az állapotunk, szedhetjük az ARNICA -t naponta 3-4 alkalommal is.


A babának készítsünk otthon egy steril szemcseppentős üvegben oldatot, 5 golyócskát oldjunk fel babavízben. Amikor világra jött, cseppentsünk minél előbb pár cseppet a szájába. Ha bevérzés, vagy egyéb sérülés van a kicsin, adjuk neki is 5 napon át az ARNICA 30 CH -t, akár naponta 3-4 alkalommal is a fenti módszer szerint.


CAULOPHYLLUM 5 CH

A homeopátiában a CAULOPHYLLUM és a CIMICIFUGA két olyan szer, amelyeket a „szülés szereinek" is nevezünk. A CAULOPHYLLUM -ot az indiánok is használták gyógynövényként a szülés segítésére. A szülés során a méhizomzat ritmikus, hosszanti összehúzódása tágítja a méhszájat, és nyomja a babát a szülőcsatorna felé. Nem mindegy azonban, a méh melyik részéről indul a fájás. Ha a méh felső feléről, akkor az elhúzódó ritmikus összehúzódás tágít, ha azonban a fájás a méh alsó feléből indul, akkor csak éles fájdalmat okoz, eredmény nélkül.


A CAULOPHYLLUM 5 CH hatására az összehúzódás „rendeződik". Az alacsony potenciájú homeopátiás szer lazító hatású is, a méhnyakat is puhítja. Különösen jó abban az esetben, amikor a magzatvíz elfolyik, de a méhszáj zárt, és nincs megfelelő fájás a táguláshoz.

 

Hogyan szedjük?

Rendszertelen fájásnál minden összehúzódáskor szopogassunk el egy adag, azaz 5 golyócska CAULOPHYLLUM 5 CH -t addig, amíg a fájás nem lesz rendszeres, és hosszú, fentről induló, tágító hatású. A különbség azonnal érzékelhető. A jó fájásnál a méh hosszú ideig összehúzódva marad.

 

CIMICIFUGA 15 CH, 9 CH

A CIMICIFUGA különösen akkor hasznos, ha 3-4 ujjnyi méhszájnál a szülés „megakad", nem halad tovább. Ilyenkor a CIMICIFUGA 15 CH -ból érdemes 1x10 szemet bevenni, majd folytatni a következő fájásoknál a CAULOPHYLLUM -mal a szedést. Olyankor is hasznos, ha a baba a szülőcsatornában megáll, és a szülés nem halad tovább. A CIMICIFUGA -ra jellemző állapot szülés közben, hogy az anya panaszkodik, úgy érzi, hogy nem bírja tovább, képtelen végigcsinálni...

 

Hogyan szedjük?

Szülés előtt:
az utolsó hónapban a méh felkészítésére, a méhnyak érlelésére és a medencetájék rugalmasságának fokozására szopogassunk el napi 1X5 golyócskát a Caulophyllum 5 CH és CIMICIFUGA 9 CH -ból. (reggel-este). Figyelem! Csak zárt méhszáj esetén alkalmazzuk a szereket!


Szülés alatt:
ha megakad a szülés, a fájások rendszertelenné válnak, de a méhszáj már 3-4 ujjnyira nyitott, vegyünk be egyszer 10 golyócskát a CIMICIFUGA 15 CH -ból, majd folytassuk a CAULOPHYLLUM 5 CH -val, amiből minden fájásnál vegyünk be 1x5 szemet.


A szülés előtti időszakról és a szülés homeopátiás szereiről bővebben:

A tejtermelés megindításának homeopátiás szerei:

URTICA URENS 5 CH - RICINUS 5 CH

Hogyan szedjük?

A két szer általános tejserkentőként minden egyéb indikáció nélkül használható.

Fontos szabály, hogy tejelválasztás serkentésére mindig alacsony potenciát (5 CH) kell szedni, mert a szer magas hígítása elapaszthatja a tejet.


Az adagolás általában 1-3x5 golyó naponta, mindkét szerből, addig, amíg normális mennyiségű lesz a tej. Ha megfelelő a tejtermelés, hagyjuk abba a tejserkentők szedését. Ha később újból apadni látszik a tej, akkor újból lehet szedni a tejserkentő golyócskákat.


További szoptatós homeopátiás szerek, és egyéb mellbajok kezelése:

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Van, aki mellett nem tudsz elmenni. Képtelenség. Meglátod, és egyszerűen érzed, hogy köze van hozzád. Nem tudod a hogyant, csak érzed: azt, hogy a tiéd, hogy hozzád tartozik, bele az életedbe. Nem kell keresni a pillanatokat, jönnek azok maguktól. Beszáguldanak az életünkbe és szebbé teszik azt.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!