babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Babacsomag 1.

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
Ez a csomag a szülés alapszereit tartalmazza. Akik járatosak a homeopátiában, bővíthetik a kórházi csomagot. A szülésznő, vagy orvos a kórházban esetleg más szereket is ajánlhat, itt csak azokat soroltuk fel, amivel magunk is biztonsággal próbálkozhatunk.

Ez a csomag a szülés alapszereit tartalmazza. Akik járatosak a homeopátiában, bővíthetik a kórházi csomagot. A szülésznő, vagy orvos a kórházban esetleg más szereket is ajánlhat, itt csak azokat soroltuk fel, amivel magunk is biztonsággal próbálkozhatunk.


LISTA

ARNICA MONTANA 9 CH -30 CH - az ARNICA MONTANA minden sérülés, trauma első szere. A szülés, bár természetes folyamat, igénybe veszi a szervezetet, tágulnak a szövetek, apró sérülések, bevérzések keletkeznek. Az ARNICA segíti a szövetek gyors regenerálódását, gyorsítja a sebgyógyulást, a gátseb fájdalmát csökkenti. Ha a baba nehezen jön világra, „megviselt", esetleg az APGAR értéke alacsonyabb, neki is jót tesz egy adag ARNICA . Az ARNICA MONTANA az „üdvözlünk a világon" szer babáknak.


Hogyan szedjük?

Szülés előtt: az utolsó héten szopogassunk el napi 2x5 golyócskát az ARNICA 9 CH -ból. (reggel-este).


A szülés során
a vajúdás elején szopogassunk el 5 golyócska ARNICA 30 CH-t. Az is jó, ha egy üveg szénsavmentes ásványvízben oldunk fel 10 golyót, és az végig kéznél van a szülés alatt. Kortyoljunk belőle, és kicsit tartsuk a vizet a szánkban, mielőtt lenyelnénk.


A szülés után
5-7 napig szedjük az ARNICA 30 CH -t napi 2x. Ha történt sérülés is, vagy nagyon összetört az állapotunk, szedhetjük az ARNICA -t naponta 3-4 alkalommal is.


A babának készítsünk otthon egy steril szemcseppentős üvegben oldatot, 5 golyócskát oldjunk fel babavízben. Amikor világra jött, cseppentsünk minél előbb pár cseppet a szájába. Ha bevérzés, vagy egyéb sérülés van a kicsin, adjuk neki is 5 napon át az ARNICA 30 CH -t, akár naponta 3-4 alkalommal is a fenti módszer szerint.


CAULOPHYLLUM 5 CH

A homeopátiában a CAULOPHYLLUM és a CIMICIFUGA két olyan szer, amelyeket a „szülés szereinek" is nevezünk. A CAULOPHYLLUM -ot az indiánok is használták gyógynövényként a szülés segítésére. A szülés során a méhizomzat ritmikus, hosszanti összehúzódása tágítja a méhszájat, és nyomja a babát a szülőcsatorna felé. Nem mindegy azonban, a méh melyik részéről indul a fájás. Ha a méh felső feléről, akkor az elhúzódó ritmikus összehúzódás tágít, ha azonban a fájás a méh alsó feléből indul, akkor csak éles fájdalmat okoz, eredmény nélkül.


A CAULOPHYLLUM 5 CH hatására az összehúzódás „rendeződik". Az alacsony potenciájú homeopátiás szer lazító hatású is, a méhnyakat is puhítja. Különösen jó abban az esetben, amikor a magzatvíz elfolyik, de a méhszáj zárt, és nincs megfelelő fájás a táguláshoz.

 

Hogyan szedjük?

Rendszertelen fájásnál minden összehúzódáskor szopogassunk el egy adag, azaz 5 golyócska CAULOPHYLLUM 5 CH -t addig, amíg a fájás nem lesz rendszeres, és hosszú, fentről induló, tágító hatású. A különbség azonnal érzékelhető. A jó fájásnál a méh hosszú ideig összehúzódva marad.

 

CIMICIFUGA 15 CH, 9 CH

A CIMICIFUGA különösen akkor hasznos, ha 3-4 ujjnyi méhszájnál a szülés „megakad", nem halad tovább. Ilyenkor a CIMICIFUGA 15 CH -ból érdemes 1x10 szemet bevenni, majd folytatni a következő fájásoknál a CAULOPHYLLUM -mal a szedést. Olyankor is hasznos, ha a baba a szülőcsatornában megáll, és a szülés nem halad tovább. A CIMICIFUGA -ra jellemző állapot szülés közben, hogy az anya panaszkodik, úgy érzi, hogy nem bírja tovább, képtelen végigcsinálni...

 

Hogyan szedjük?

Szülés előtt:
az utolsó hónapban a méh felkészítésére, a méhnyak érlelésére és a medencetájék rugalmasságának fokozására szopogassunk el napi 1X5 golyócskát a Caulophyllum 5 CH és CIMICIFUGA 9 CH -ból. (reggel-este). Figyelem! Csak zárt méhszáj esetén alkalmazzuk a szereket!


Szülés alatt:
ha megakad a szülés, a fájások rendszertelenné válnak, de a méhszáj már 3-4 ujjnyira nyitott, vegyünk be egyszer 10 golyócskát a CIMICIFUGA 15 CH -ból, majd folytassuk a CAULOPHYLLUM 5 CH -val, amiből minden fájásnál vegyünk be 1x5 szemet.


A szülés előtti időszakról és a szülés homeopátiás szereiről bővebben:

A tejtermelés megindításának homeopátiás szerei:

URTICA URENS 5 CH - RICINUS 5 CH

Hogyan szedjük?

A két szer általános tejserkentőként minden egyéb indikáció nélkül használható.

Fontos szabály, hogy tejelválasztás serkentésére mindig alacsony potenciát (5 CH) kell szedni, mert a szer magas hígítása elapaszthatja a tejet.


Az adagolás általában 1-3x5 golyó naponta, mindkét szerből, addig, amíg normális mennyiségű lesz a tej. Ha megfelelő a tejtermelés, hagyjuk abba a tejserkentők szedését. Ha később újból apadni látszik a tej, akkor újból lehet szedni a tejserkentő golyócskákat.


További szoptatós homeopátiás szerek, és egyéb mellbajok kezelése:

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Csak egy dolgod van az életben: azt csinálni, amiben hiszel. Ha erre képes vagy, kitartóan, határozottan, nem feladva, akkor nem lesz gond. (...) Akinek menni kell és megy, az nem néz oldalra, csak az utat figyeli, mert megtanulta, hogy csak az számít.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!