babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Hogyan használd a facebook-ot
babamamatudakozo.hu  ›  legfrissebb  ›  hogyan használd a facebook-ot
Hogyan használd a facebook-ot
 
Ahogy mondani szokás: aki nincs a facebook-on, az nem is számít. Ma már mindenkinek van facebook (fb) oldala, és nemcsak azoknak, akik elmúltak 13 évesek, hanem a sokkal fiatalabbaknak is. Kedves kis- és nagykamaszok, nektek adunk pár tippet a fb veszélytelen használatához!

1. Ne oszd meg a tartalmaidat mindenkivel! Válaszd azt az opciót a beállításokban, hogy az adatlapod, üzenőfalad csak az ismerőseid számára legyen látható. Nem kell, hogy vadidegenek is lássák, ki vagy, mit gondolsz a világról.

2. Ne jelölj vissza ismeretleneket! Akkor sem, ha van közös ismerősötök –nem biztos, hogy ő körültekintően járt el a visszajelöléssel. Sosem tudhatod, kinek mi a szándéka azzal, hogy ismeretlen embereket –főleg gyerekeket- jelölget be. Csak azért, hogy az ismerőseid száma mellett minél nagyobb érték legyen látható, nem érdemes idegeneket beengedned a virtuális életedbe. Ha ismeretlen emberek beszélgetést kezdeményeznének veled, szállj ki, szólj a szüleidnek.

3. Ne ossz meg mindenféle képet naponta sok alkalommal! Egy-egy vicces, vagy aranyos kép még elmegy, de ha teleszórod ilyennel az üzenőfaladat, az már inkább unalmas, az ismerőseid hamar mellőzött listára tesznek majd emiatt.

4. Még az ismerőseiddel se közöld az üzenőfaladon, ha elutaztok több napra, a házatok pedig üresen fog állni. Gyakorlatilag azt is írhatnád, hogy kulcs a lábtörlő alatt, az üres ház híre éppoly csábító lehet egy rossz szándékú embernek. Ugyanilyen okból azt se írd ki, ha vettetek valami értékesebb tárgyat.

5. Ne ossz meg képeket a családtagjaidról anélkül, hogy ők is beleegyeznének! Lehet, hogy szerinted vicces a tesód lyukas pizsamában, ébredés után, de ő valószínűleg egyáltalán nem örül annak, ha ezt ország-világ elé tárod. Engedd meg a szüleidnek, hogy rá tudjanak nézni a facebook-oldaladra, hiszen ők olyasmiket is észrevehetnek, amit te magad nem tartasz veszélyesnek a használatában.

6. A facebook nagyon jó lehet közösségek létrehozására, például milyen egyszerű is  így megosztani a hiányzó osztálytársakkal a leckét. Jó együttdrukkolni  a kedvenc focicsapatnak, vagy beszélgetni a rajongott együttesről. Ám ne hozz létre, vagy ne légy tagja olyan közösségnek, amelyik valakinek a gúnyolására, kifigurázásra, vagy egyéb módon való bántására jön létre. Ellenkező esetben nyilván neked sem esne jól.

És a legfontosabb: soha, sehol, senkinek ne add ki a jelszavadat! Nincs olyan ok, ami miatt bárki - akár a facebook nevében is - elkérhetné azt!
Hogyan használd a facebook-ot
2014.09.03.

még több
még több
még több
tovĂĄbb
tovĂĄbb
tovább
tovább

tovább