babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Milyen cumisüveget használjunk? (x)
babamamatudakozo.hu  ›  legfrissebb  ›  milyen cumisüveget használjunk? (x)

Ha szükség van cumisüveg használatára, mert nincs elég anyatej, vagy éppen ellenkezőleg, jó sok van, - de a lefejt tejet meg is kell etetni valahogy -, akkor speciálisan újszülöttek számára kifejlesztett cumisüveget válasszunk a baba életének első hat hónapjában. A legkorszerűbb újszülött cumisüvegek esetében a cumiba jutó tej adagolása folyamatosan biztosított. Fontos, hogy a cumiban mindig legyen tej. Az újszülött így kevés fölösleges levegőt nyel, ezáltal csökken a hasfájás lehetősége.NYOMD ÖSSZE GYENGÉDEN!

 A Nuby Natural Touch® szilikon anyagú cumisüvegei maximálisan megfelelnek a fentebb leírt fontos tulajdonságoknak. A szilikon puha anyag révén a cumisüveg oldalát - a baba etetése közben - apró mozdulatokkal össze-össze nyomjuk, így segítve a tejet a cumiba, hogy a baba ne nyeljen fölösleges levegőt.

Az apró, gyengéd oldalnyomásokkal azt is szabályozni tudjuk valójában, hogy a baba az egylyukú etetőcumin keresztül is hozzájusson megfelelő mennyiségű táplálékhoz, mind a lefejt tej vagy tápszer etetése során. 
 Az etetőcumi az anya bimbójának formáját, rugalmasságát követi, ami az újszülött biztonság- és komfortérzetét hivatott növelni. Az újszülöttnek fontosak a megszokott formák és dolgok. Emellett az etetőcumin és a cumisüvegen légszelepek találhatók, hogy a cumisüvegben a levegő mindig kiegyenlített legyen. A masszírozó gömböcskék a cumin az anya bőrének egyenetlen felületét utánozzák, és masszírozzák az ínyt.
 Az újszülöttek egyszerre csak nagyon aprókat tudnak szívni és nyelni. Az első 1-3 hónapban az egylyukú etetőcumi felel meg a legjobban szopási képességeiknek.

A cumisüveges táplálás ne tartson tovább, mint a szoptatás ideje, 15-20 perc! A cumisüveges táplálást - ha van még anyatejünk is - , lehetőleg mindig ugyanazon időpontokban végezzük. Például kora délután, amikor sétálni, vásárolni megyünk.

Ha kevert táplálásra van szükség (szoptatás kiegészítése cumisüveges táplálással), akkor előbb mindig a mellből tápláljunk, minden etetéskor.

Ha - akár hetekre - elapad az anyatej, ne essünk kétségbe. Próbálkozzunk minden etetéskor előbb a szoptatással. Ha nem jön a tej, használjunk újszülöttek számára kifejlesztett cumisüveget. Az etetés végeztével fejjük le a semmit (vagy szinte semmit) minden egyes alkalommal! A szervezetünk számára fontos, hogy megerősítést kapjon: szükség van a tejcsire! Előfordul, hogy napok, vagy akár hetek múlva tér vissza az anyatej, épp, mikor már föladnánk...

Ha később ismét lesz (akármennyi) anyatejünk, akkor a kisbaba örömmel szokik vissza - és gond nélkül ! - a mellből történő táplálásra!

A Nuby Natural Touch® termékeket részletesen megismerheti és megvásárolhatja:
www.babyplanet.hu  (cumisüvegek, etetőcumik termékkategória)

2014.09.03.

még több
még több
még több
tovĂĄbb
tovĂĄbb
tovább
tovább

tovább