babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

9 hónap

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
Valószínűleg ezerféle dolgot hallottál már arról, mit kéne enned vagy innod, vagy esetleg arról, hogy a szoptatás fájdalmas. Ne aggódj! Van rá mód, hogy mindketten élvezzétek ezt az időszakot.
Már a tetőfokára hágott az izgalom? A szülés 6 fontos szakaszra bontható, ebben a cikkben összefoglaltuk Nektek ezeket.

Amikor kismamává válunk, sokszor olyan fáradtak vagyunk, hogy a reggeli felkelés is komoly gondot okoz. Aki otthon, vagy egyáltalán nem dolgozik, szerencsésnek mondhatja magát, ugyanis neki nem kell időre mennie sehova, pihenhet, ameddig jól esik.

Ha a kilenc hónapot végig munkával szeretnéd tölteni, akkor meg kell tanulnod kompromisszumokat kötni a babád és a saját egészséged érdekében. Van, akinek könnyen megy a várandósság és a karrierépítés összeegyeztetése, míg másoknak okoz némi fejfájást.

A legtöbb kismama életében eljön a perc, amikor könnyeivel küszködve áll a tükör előtt. Egyesek már a várandósság elején átesnek ezeken a kellemetlen pillanatokon, amikor ráeszmélnek, hogy kedvenc farmerjüket jó időre nélkülözniük kell.

Ha azt mondjuk egy édesanyának, hogy ne aggódjon, nem vesz minket komolyan. Ahogy mi sem, ha mástól halljuk, hiszen a vérünkben van. Gyermekeinkért a nap 24 órájában képesek vagyunk aggódni már a várandósság idején is. 

A kisbabád születésével az életed teljesen átalakul. Vannak dolgok, amikre hónapokig nem lesz időd vagy alkalmad ezután. Ezeket érdemes megtenned, mielőtt a pocaklakó napvilágot lát. 

Mint minden kismamát, biztosan Téged is foglalkoztat a kérdés, hogy fogyaszthatsz-e koffeintartalmú italokat, mialatt a kisbabádat várod. Van-e káros hatása a kicsire nézve, vagy kis mértékben fogyasztva a babát el se éri?

Bár az elmúlt 9 hónapban számítottál rá, hogy elérkezik ez a pillanat mégis bizonytalan vagy, amikor a jeleit érzed, hogy bajon tényleg elérkezett-e az idő bemenni a szülőszobára. 

Iszonyú fáradt vagy, a legfőbb vágyad egy pihentető, átaludt éjszaka. Hát akkor pihenj! Bár ilyen egyszerű lenne. A kismamák szinte kivétel nélkül küzdenek álmatlansággal a 9 hónap alatt.

GYORSKERESŐ

mom ON board

Napi

A vidámságnak megvan az ereje ahhoz, hogy a félelem, a sértettség, a harag, a frusztráltság, a csalódottság, a depresszió, a bűntudat és a meg nem felelés érzéseit kiűzze az életedből. Azon a napon éred el a vidámságot, amikor rájössz, hogy mindegy, mi történik körülötted, akkor sem lesz jobb...

- Anthony Robbins -

A legjobb baba ajándék!