babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
Az ultrahangot mi emberek nem rzkeljk, mivel ez egy mechanikai rezgs, amely 20kHz s 100 MHz kztti frekvencin mozog. Az ultrahang kszlk hullmokat bocst ki, amelyek visszaverdve a kpernyn megjelentik a kpet, a mi esetnkben a kisbabt.
Az ultrahangot mi emberek nem rzkeljk, mivel ez egy mechanikai rezgs, amely 20kHz s 100 MHz kztti frekvencin mozog. Viszonytskpp 20 Hz a legmlyebb, 20 000 Hz a legmagasabb hang, amit mi, emberek kpesek vagyunk hallani. Ez azonban egynenknt eltrhet, s ltalnossgban elmondhatjuk, hogy a fiatalok, gyerekek jobban hallanak. Az ultrahangot hasznljk fel a diagnosztikai clra kszlt ultrahang kszlkek is, de ennek segtsgvel vizsgljk a tengerfeneket is. Az ultrahang kszlk ilyenkor hullmokat bocst ki, amelyek visszaverdve a kpernyn megjelentik a kpet, a mi esetnkben a kisbabt.

Hogyan zajlik az ultrahangos vizsglat?
Az anyuka hasra gynevezett kontakt zselt tesznek, amit azrt hasznlnak, hogy kiiktassa az ultrahang vizsgl feje s a hasfal kztti levegrteget, gy biztostja, hogy az ultrahang tkletes kpet adjon. Ezutn a vizsglfejet rhelyezik a hasra, majd mozgatjk, hogy minl tkletesebb kpet kapjanak a picirl. Az eljrs teljesen fjdalommentes, maximum az elejn lehet egy kicsit kellemetlen, ahogyan a hideg zsel s a vizsglfej hozzr a pocakunkhoz.

2D- 3D -4D - mi a klnbsg?
Az ember bele is zavarodik ebbe a sok szmba. Melyik a j neknk?
A 2D-s ultrahang a magzat testnek egyetlen metszett jelenti meg. Ezt a mdszert hasznljk ma is, ma azonban mr gyakoribb a 3D ultrahang, ami szmtgp segtsgvel gyakorlatilag a 2D-s kpet alaktja t 3D, trhats fotra.

A 4D ultrahang abban klnbzik a 3D-tl, hogy a negyedik dimenzi ebben az esetben az id. gy kell elkpzelnnk, mint egy filmet, amely vals idben mutatja a kisbabnkat, az mozgst. Ez gy zajlik, hogy az ultrahang gp msodpercenknt kld jabb kpeket, amelyeket mi mozgkpknt rzkelnk.

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Mennyi múlik azon, hogy tudatosan figyeled magad. Hogy egyszerűen nem engeded meg magadnak azt, hogy elsunnyogd, hogy valami bánt. És igen, figyelni az érzéseidet tök szuper dolog, nyitottnak lenni meg egyenesen a megoldáshoz vezet, hiszen ha várod, jönni fog.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!

mg tbb
mg tbb
tovább
tovább
tovbb
tovbb

tovbb