babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
Az ultrahangot mi emberek nem rzkeljk, mivel ez egy mechanikai rezgs, amely 20kHz s 100 MHz kztti frekvencin mozog. Az ultrahang kszlk hullmokat bocst ki, amelyek visszaverdve a kpernyn megjelentik a kpet, a mi esetnkben a kisbabt.
Az ultrahangot mi emberek nem rzkeljk, mivel ez egy mechanikai rezgs, amely 20kHz s 100 MHz kztti frekvencin mozog. Viszonytskpp 20 Hz a legmlyebb, 20 000 Hz a legmagasabb hang, amit mi, emberek kpesek vagyunk hallani. Ez azonban egynenknt eltrhet, s ltalnossgban elmondhatjuk, hogy a fiatalok, gyerekek jobban hallanak. Az ultrahangot hasznljk fel a diagnosztikai clra kszlt ultrahang kszlkek is, de ennek segtsgvel vizsgljk a tengerfeneket is. Az ultrahang kszlk ilyenkor hullmokat bocst ki, amelyek visszaverdve a kpernyn megjelentik a kpet, a mi esetnkben a kisbabt.

Hogyan zajlik az ultrahangos vizsglat?
Az anyuka hasra gynevezett kontakt zselt tesznek, amit azrt hasznlnak, hogy kiiktassa az ultrahang vizsgl feje s a hasfal kztti levegrteget, gy biztostja, hogy az ultrahang tkletes kpet adjon. Ezutn a vizsglfejet rhelyezik a hasra, majd mozgatjk, hogy minl tkletesebb kpet kapjanak a picirl. Az eljrs teljesen fjdalommentes, maximum az elejn lehet egy kicsit kellemetlen, ahogyan a hideg zsel s a vizsglfej hozzr a pocakunkhoz.

2D- 3D -4D - mi a klnbsg?
Az ember bele is zavarodik ebbe a sok szmba. Melyik a j neknk?
A 2D-s ultrahang a magzat testnek egyetlen metszett jelenti meg. Ezt a mdszert hasznljk ma is, ma azonban mr gyakoribb a 3D ultrahang, ami szmtgp segtsgvel gyakorlatilag a 2D-s kpet alaktja t 3D, trhats fotra.

A 4D ultrahang abban klnbzik a 3D-tl, hogy a negyedik dimenzi ebben az esetben az id. gy kell elkpzelnnk, mint egy filmet, amely vals idben mutatja a kisbabnkat, az mozgst. Ez gy zajlik, hogy az ultrahang gp msodpercenknt kld jabb kpeket, amelyeket mi mozgkpknt rzkelnk.

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Van az a pillantás, ami egyetlen másodperc alatt szétszakít minden addigi köteléket, és teljesen újakat teremt az életedben, eltörölve mindent, ami addig számított.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!

mg tbb
mg tbb
tovább
tovább
tovbb
tovbb

tovbb