babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! BelĂŠpsz vagy RegisztrĂĄlsz?
Míg a 2D csupán egyetlen metszetet képes megjeleníteni, addig a 3D már térben ábrázol, a 4D- nél pedig ehhez csatlakozik az idő is, tehát valós időben látjuk, mi történik a babával. Olyan ez, mint egy pocakmozi.
Míg a 2D csupán egyetlen metszetet képes megjeleníteni, addig a 3D már térben ábrázol, a 4D- nél pedig ehhez csatlakozik az idő is, tehát valós időben látjuk, mi történik a babával. Olyan ez, mint egy pocakmozi.

Mi történik a 4D ultrahangon?
De nem csupán az élmény a fontos ez esetben, hanem azért is korszakalkotó a 4D ultrahang technikája, hanem azért is, mert a jó minőségű képközvetítésnek köszönhetően rengeteg rendellenesség kiszűrhető és adott esetben megelőzhető.

A 4D gyakorlatilag annyit tesz, hogy mint egy film, élő időben történik minden, amit látunk a képernyőn. Mivel a 4D-s ultrahang sokkal jobb minőségben közvetíti a méhen belüli állapotokat, ezáltal könnyebben felismerhetők a magzati rendellenességek, továbbá ezzel az új technológiával bővült azoknak a rendellenességeknek a száma, melyek teljes biztonsággal felismerhetők 4D-s ultrahanggal. A genetikai vizsgálatok területén ez nagy áttörést jelentett, hiszen javította az egészséges újszülöttek arányát, lehetővé tette a megelőzéseket.

Orvosi szempontból a 3D/4D ultrahang nem létfontosságú és általában a hagyományos 2D ultrahang megmutat mindent, amire egy orvosnak szüksége lehet. Habár ennek ellenére a 3D/4D ultrahangnak rengeteg előnye van.

4D ultrahang a diagnosztizálásban
A baba egyes testrészei sokkal tisztábban látszódnak, több szögből megfigyelhetőek. Így például könnyebben felismerhetőek a szívrendellenességek, a nyúlszáj vagy idegcső rendellenességek, a spina bifida, vagyis nyitott gerinc. Ez azért fontos, mert így még a baba születése előtt megtervezhetik a baba kezelését, és amint megszületik el is kezdhetik.

Sok esetben a 3D/4D ultrahangot kifejezetten akkor javasolják, ha valamilyen rendellenességet észrevesznek a rutin 2D ultrahangon és részletesebben meg szeretnék vizsgálni.

Kevésbé hosszadalmas egy ilyen eljárás, hiszen a számítógép eltárolja a rögzített képeket és ezért utána is lehet elemezni, az orvosnak nem kell ott azonnal a helyszínen vizsgálnia minden tényezőt.

Szülő- gyermek kapcsolat erősítése
Nagyon fontos kiemelni, hogy a 3D/ 4D ultrahang sokat segít abban, hogy a szülők jobban kötődjenek születendő gyermekükhöz, mivel a baba képe annyira valósághű és tisztán látszik, hogy éppen mit csinál, ásít, pislog, az ujját szopja, vagy éppen mosolyog a szüleinek. Ez különösen fontos lehet az apukák számára, mivel ez segíti az ő kötődésüket a kisbabához.

AjĂĄnlĂł

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

Napi

A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik.

- Amby Burfoot -

A legjobb baba ajĂĄndĂŠk!

még több
még több
tovĂĄbb
tovĂĄbb
tovább
tovább

tovább