babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! BelĂŠpsz vagy RegisztrĂĄlsz?
A kíváncsiság ősidők óta bennünk lakozik, ezért közülünk sokan minél hamarabb szeretnénk tudni születendő kisbabánk nemét. Most összegyűjtöttük, hogy milyen modern módszerek és régi praktikák léteznek a baba nemének meghatározására.
A kíváncsiság ősidők óta bennünk lakozik, ezért közülünk nagyon sokan minél hamarabb szeretnénk tudni születendő kisbabánk nemét. Most összegyűjtöttük, hogy milyen modern módszerek és régi praktikák léteznek a baba nemének meghatározására.

Mikor dől el?
Rossz hír, hogy mi nők nem sok hatással vagyunk a baba nemére, hiszen ez a nemzés időpontjában eldől, mivel az apuka ondósejtjeitől függ az x vagy y kromoszóma, a nők petesejtje mindig x kromoszómát tartalmaz, vagyis kislányra van kalibrálva. Ez általánosan elfogadott nézet, azonban jelenleg is folyamatosan folynak kutatások arra vonatkozólag, hogy milyen egyéb tényezők befolyásolják még a gyermek nemét, ilyen például az Oxford és az Exeter Egyetem kutatása, amely szerint a magas kalóriatartalmú ételeket fogyasztó anyák között nagyobb arányban születtek fiúgyermekek.

Rózsaszín vagy kék?
Vannak akik, már a legelején tudni vélik, hogy milyen nemű lesz a gyermekekük, míg mások aegészen a születésig figyelik a hagyomány szerinti biztos jeleket.

Népi praktikák
Fiú lesz, ha hegyes a hasad, sósat és húsokat kívánsz, gyorsabban nő rajtad a szőr, a kispapa is hízik veled, gyakran fáj a fejed, és, ha a jegygyűrűdet egy cérnaszálon a hasad fölé akasztod, köröket ír le.

Lány lesz, ha kerek a hasad, gyakoriak a reggeli rosszullétek, az édes ételeket kívánod, ha a jegygyűrűdet egy cérnaszálon a hasad fölé akasztod, oldalirányban mozog.

4D ultrahang
A 4D ultrahangról ugyan azt állítják, hogy 100%-os bizonyossággal mutatja meg a baba nemét, ám annak ellenére, hogy minimális a hibaszázalék, az orvosok mégis azt mondják, ez is csak akkor biztos teljesen, amikor megszületik a baba. Ebben az esetben igaz az, hogy minél későbbi időpontban nézik a babát, annál bizonyosabb az eredmény, mivel a terhesség korai szakaszában a külső nemi szervek nagyon hasonlóak.

AjĂĄnlĂł

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

Napi

Ha van egy álmod, megvalósíthatod, senki sem fog vissza. (...) Te döntöd el, hogy a saját korlátaid meddig terjednek, és hogy melyiket mikor döntöd le. Ha törődsz a belső békéddel, lassan azt veszed észre, hogy már nincsenek gátak, csak te vagy és a vágyaid, amelyek sorra megvalósultak.

- Oravecz NĂłra -

A legjobb baba ajĂĄndĂŠk!

még több
még több
tovĂĄbb
tovĂĄbb
tovább
tovább

tovább