babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! BelĂŠpsz vagy RegisztrĂĄlsz?
Hogy segítsünk Neked észben tartani mindent, egyszerűsített naptárunkban megtalálod, hogy milyen főbb teendőid lesznek a 9 hónap alatt, így biztos, hogy minden vizsgálatra eljutsz, és időben készen leszel mindennel.

Igen, mi jól tudjuk, a terhesség egyik kellemetlen mellékhatása, hogy a kismama feledékeny lesz. Hogy segítsünk Neked észben tartani mindent, egyszerűsített naptárunkban megtalálod, hogy milyen főbb teendőid lesznek a 9 hónap alatt, így biztos, hogy minden vizsgálatra eljutsz, és időben készen leszel mindennel, mire megérkezik a pici.

Amikor nem jött meg, már két hete - irány a nőgyógyász
Valószínűleg már legalább két terhességi teszten túl vagy, és pozitív lett, most itt az ideje, hogy ellátogass a nőgyógyászodhoz. Ő azon lesz, hogy megerősítse a terhesség tényét, kolposzkópos vizsgálatot és rákszűrést is elvégez ekkor.

Miután megerősítette a terhességed, az orvosod odaadja a leletedet. Ezután már hivatalosan is terhes vagy, és emiatt jelentkezned kell a védőnődnél is a terhességi kiskönyvért. A védőnőd mindig a lakhely szerinti illetékes kell, hogy legyen, ezt vedd figyelembe. A www.mave.hu oldalon érdeklődhetsz arról, hogy pontosan kinél kell jelentkezned. A terhességi kiskönyvedet jól őrizd meg, mert az egész terhességed alatt szükséged lesz rá.

Ha eddig még nem szedtél magzatvédő vitamint http://www.femibion.hu/ , érdemes elkezdened, ez azért fontos, mert a velőcsőzáródási rendellenességek a leggyakoribb veleszületett fejlődési rendellenességek közé tartoznak. Ma már pedig számos tanulmány igazolja, hogy megelőzésükben a fogantatás előtti időszakban történő folsav pótlás alapvető szerepet játszik.

11. hét

Látogatás a védőnőnél
Ha még eddig nem látogattál el a védőnőhöz, akkor ezen a héten még megteheted. A terhesgondozásba vételnek ugyanis a 12. terhességi hét előtt meg kell történnie, mert az egyszeri anyasági támogatásra csak az jogosult, aki a 12. hét előtt megjelent a gondozáson. A háziorvos ekkor vérkép-, vércsoport- és lues-szerológiai vizsgálatra küld. A vérképeden belül az éhgyomri vércukrodat, vércsoportodat, Wassermann (vérbaj-szűrést), esetleg TORCH vizsgálatot (Toxoplasmosis, Rubeola, Chlamydia) néznek, valamint vizeletvizsgálat is történik. A leleteiddel a háziorvoshoz kell visszalátogatnod, aki ellenőrzi a vérnyomásodat és alap belgyógyászati vizsgálatokat is elvégez.

Fogorvos
A 11. hét körül érdemes a fogorvoshoz is ellátogatnod, mivel a hormonális változások hatására a fogak állapota romolhat, az íny megdagadhat, érzékennyé válhat. Ha nincs is érezhető, látható problémád, akkor is fontos, hogy a fogorvoshoz ellátogass, mivel az időben elcsípett rossz fog később sem okoz gyulladásos folyamatokat. Ezek a problémák pedig akár a kisbabának árthatnak.

12. hét


A 12. terhességi héten ismét el kell látogatnod a nőgyógyászodhoz. Ha eddig még nem választottál orvost, akkor érdemes már olyanhoz menned, akinél szülni is szeretnél majd. Kérdezz körbe már anyuka barátaid között, de ha nincs mama a környezetedben, akkor olvasgass fórumokon, ahol az anyukák megosztják a tapasztalataikat. Az orvosod ezúttal is hüvelyi ultrahangvizsgálat keretében nézi meg a babát, ilyenkor ellenőrzi a terhesség pontos nagyságát, a gerinc állapotát, a magzati nyaki redő vastagságát, a végtagbimbók meglétét.

AjĂĄnlĂł

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

Napi

Mert mi más értelme lenne az életnek? Hozd ki azt, ami benned van, ne rejtegesd, szeresd, vállald fel, dolgozz rajta, mutasd meg. Idővel megéri majd.

- Oravecz NĂłra -

A legjobb baba ajĂĄndĂŠk!

még több
még több
tovĂĄbb
tovĂĄbb
tovább
tovább

tovább