babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! BelĂŠpsz vagy RegisztrĂĄlsz?
Hogy segítsünk Neked észben tartani mindent, egyszerűsített naptárunkban megtalálod, hogy milyen főbb teendőid lesznek a 9 hónap alatt, így biztos, hogy minden vizsgálatra eljutsz, és időben készen leszel mindennel.

Igen, mi jól tudjuk, a terhesség egyik kellemetlen mellékhatása, hogy a kismama feledékeny lesz. Hogy segítsünk Neked észben tartani mindent, egyszerűsített naptárunkban megtalálod, hogy milyen főbb teendőid lesznek a 9 hónap alatt, így biztos, hogy minden vizsgálatra eljutsz, és időben készen leszel mindennel, mire megérkezik a pici.

Amikor nem jött meg, már két hete - irány a nőgyógyász
Valószínűleg már legalább két terhességi teszten túl vagy, és pozitív lett, most itt az ideje, hogy ellátogass a nőgyógyászodhoz. Ő azon lesz, hogy megerősítse a terhesség tényét, kolposzkópos vizsgálatot és rákszűrést is elvégez ekkor.

Miután megerősítette a terhességed, az orvosod odaadja a leletedet. Ezután már hivatalosan is terhes vagy, és emiatt jelentkezned kell a védőnődnél is a terhességi kiskönyvért. A védőnőd mindig a lakhely szerinti illetékes kell, hogy legyen, ezt vedd figyelembe. A www.mave.hu oldalon érdeklődhetsz arról, hogy pontosan kinél kell jelentkezned. A terhességi kiskönyvedet jól őrizd meg, mert az egész terhességed alatt szükséged lesz rá.

Ha eddig még nem szedtél magzatvédő vitamint http://www.femibion.hu/ , érdemes elkezdened, ez azért fontos, mert a velőcsőzáródási rendellenességek a leggyakoribb veleszületett fejlődési rendellenességek közé tartoznak. Ma már pedig számos tanulmány igazolja, hogy megelőzésükben a fogantatás előtti időszakban történő folsav pótlás alapvető szerepet játszik.

11. hét

Látogatás a védőnőnél
Ha még eddig nem látogattál el a védőnőhöz, akkor ezen a héten még megteheted. A terhesgondozásba vételnek ugyanis a 12. terhességi hét előtt meg kell történnie, mert az egyszeri anyasági támogatásra csak az jogosult, aki a 12. hét előtt megjelent a gondozáson. A háziorvos ekkor vérkép-, vércsoport- és lues-szerológiai vizsgálatra küld. A vérképeden belül az éhgyomri vércukrodat, vércsoportodat, Wassermann (vérbaj-szűrést), esetleg TORCH vizsgálatot (Toxoplasmosis, Rubeola, Chlamydia) néznek, valamint vizeletvizsgálat is történik. A leleteiddel a háziorvoshoz kell visszalátogatnod, aki ellenőrzi a vérnyomásodat és alap belgyógyászati vizsgálatokat is elvégez.

Fogorvos
A 11. hét körül érdemes a fogorvoshoz is ellátogatnod, mivel a hormonális változások hatására a fogak állapota romolhat, az íny megdagadhat, érzékennyé válhat. Ha nincs is érezhető, látható problémád, akkor is fontos, hogy a fogorvoshoz ellátogass, mivel az időben elcsípett rossz fog később sem okoz gyulladásos folyamatokat. Ezek a problémák pedig akár a kisbabának árthatnak.

12. hét


A 12. terhességi héten ismét el kell látogatnod a nőgyógyászodhoz. Ha eddig még nem választottál orvost, akkor érdemes már olyanhoz menned, akinél szülni is szeretnél majd. Kérdezz körbe már anyuka barátaid között, de ha nincs mama a környezetedben, akkor olvasgass fórumokon, ahol az anyukák megosztják a tapasztalataikat. Az orvosod ezúttal is hüvelyi ultrahangvizsgálat keretében nézi meg a babát, ilyenkor ellenőrzi a terhesség pontos nagyságát, a gerinc állapotát, a magzati nyaki redő vastagságát, a végtagbimbók meglétét.

AjĂĄnlĂł

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

Napi

Kezdem megĂŠrteni, hogy az egĂŠsz ĂŠlet csak egy jĂĄtszma, amelyet olyan Ăźgyesen ĂŠs jĂłl kell megjĂĄtszanom, hogy ĂśrĂśmĂśm teljĂŠk benne. Ha vesztek, vĂĄllat vonok ĂŠs nevetek, ha pedig nyerek, ugyancsak nevetek. BĂĄrhogy is van, azon leszek, hogy trĂŠfĂĄsan fogjam fel a dolgokat.

- Jean Webster -

A legjobb baba ajĂĄndĂŠk!

még több
még több
tovĂĄbb
tovĂĄbb
tovább
tovább

tovább