babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
A harmadik trimeszter ultrahang- s ngygyszati vizsglattal kezddik. Amennyiben ennl az ultrahangvizsglatnl megmutatja magt a pici, mr nagy biztonsggal meg lehet mondani a nemt.

28. ht

A harmadik trimeszter ultrahang- s ngygyszati vizsglattal kezddik. Amennyiben ennl az ultrahangvizsglatnl megmutatja magt a pici, mr nagy biztonsggal meg lehet mondani a nemt.

29. ht

Ha eddig mg nem tetted, akkor most kezdj el vsrolgatni a kicsinek. Ne csbulj el minden csini kis rucinak, csak a legfontosabbakat szerezd be. Elszr is azrt, mert nem tudod, hogy mekkora lesz a baba amikor megszletik, s sok anyuka esik abba a hibba is, hogy halomban llnak az desebbnl- desebb rucik, s mire radnnk mindet a babra, addigra kinvi. Ebbe leginkbb az elsgyerekes mamik esnek bele, mivel nem is sejtik milyen temben gyarapodik a pici. Ha az els babt vrod, krj tancsot gyerekes ismersdtl, hogy milyen ruhkra lesz igazn nagy szksged. Ami biztosan kell: body, rugdalz, vszaknak megfelel felsruhzat, zokni, s textilpelenka.

32. ht

Ideje lenne sszekszteni a krhzi csomagot. Senki sem arra szmt, hogy koraszltt lesz a babja, de jobb elre tervezni. Mi is kell bele?

Pelenka (ezt ugyan elvileg adnak a krhzban is)
Szls utni eldobhat bugyi, bett vagy vatta
Hling s knts, az vszaknak megfelelen. Ne felejtsd el, hogy a hlingnek ell gombosnak kell lennie, hogy knnyen tudd szoptatni majd a kisbabt.
Papucs
Ha nincs dld, de engedlyezik a krhzban: gtmasszzsolaj
Mcsesek - szintn krdezd meg, hogy engedlyezik- e abban a krhzban, ahol szlsz, de sokat segthet az ellazulsban
Zene - a vajds alatt szintn segthetnek a kedvenc zenid, ha nincs CD lejtsz, akkor vigyl magaddal egy mp3 lejtszt.
Tusfrd
Ruhk a babnak: Rugdalz, zokni, body, jszltt keszty (hogy ne karmolja meg magt) s az vszaknak megfelel felsruhzat
A fnykpez s videkamera, feltltve!!!!! Nem hivatalos kutatsok szerint ez a leggyakoribb ami otthon marad, amikor a legnagyobb szksg lenne r.
meleg zokni - Neked, vajds lzben fzhat a lbad
Trlkz
Kicsi trlkz borogatshoz
svnyvz, szlcukor, csoki - ezekrl krdezd meg az orvosodat, mert nem mindenhol engedlyezik.
rdemes kln csomagolni egy pakkot a szlszobra s egy msikat az utna eltlttt krhzi napokra.

Fontos, hogy minden esetben egyeztess a krhzzal, hogy mi az, amit biztostanak, illetve mi az, amit engedlyeznek, s mit nem tudsz bevinni magaddal.

35. ht

Tudjuk- tudjuk, mg van id, de elkezdheted a babaruhk kimosst s vasalst is. Ha eddig gyllted a vasalst, akkor most szokj hozz a gondolathoz, mert a vasals is ferttlenti a ruht, a picinek pedig extra tiszta ruhkra van szksge, hiszen mg gyengbb az immunrendszere.

36. ht

A 36. ht utn minden hten el kell menned NST-re s CTG- re. Ez minden hten szksges, mert ezzel vizsgljk a magzat szvmkdst s a mh sszehzdsait, valamint regisztrljk a magzat oxign elltottsgt Ez a vizsglat figyelmeztet a mhlepny esetleges elvltozsaira is. A vizsglat alkalmval vrnyoms- s testslymrs is trtnik, valamint s vizeletet is vinni kell.

Itt az ideje egy jabb 4D ultrahangnak, ha szeretndl tni a kisbabd arct mieltt megszletik. Ekkor nagyon sok dolgot megfigyelhetnk mr, kisbabnk mimikjt, vagy ahogy az ujjt szopizza. Apukt ne hagyd otthon, neki is nagy lmny lesz!

38. ht

Elvileg ez az utols ultrahang, amin rszt kell venned. Ekkor a baba mrett, a placentt, s a magzatvz mennyisgt is nzik.


Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Van az a pillantás, ami egyetlen másodperc alatt szétszakít minden addigi köteléket, és teljesen újakat teremt az életedben, eltörölve mindent, ami addig számított.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!

mg tbb
mg tbb
tovább
tovább
tovbb
tovbb

tovbb