babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Gaviscon szuszpenzió és rágótabletta (X)

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Gyors segítség gyomorégésre terhesség és szoptatás ideje alatt is.

A terhesség ideje alatt sok nő szenved gyomorégéstől és emésztési zavaroktól, amelyek ebben az időszakban különösen kellemetlenek és nyugtalanítóak lehetnek, ezért rendkívül fontos, hogy időben felismerje és hatékonyan kezelje ezeket a tüneteket.

Mi a gyomorégés?

 

A gyomorégést a gyomor és a nyelőcső határán található záróizom nem megfelelő záródása okozza, ami miatt a gyomorsav visszafolyik a nyelőcsőbe, igen kellemetlen, maró, fájdalmas, égő érzést okozva mellkastájékon. Gyakran előfordul, hogy a gyomorégéstől szenvedő betegek felböfögik a gyomorsavat, köhögési ingert, savas szájízt tapasztalnak és nyelni is nehezebben tudnak. Előfordul, hogy a tünetek kevésbé kellemetlenek és csak rövid ideig tartanak, de tartós, égő fájdalommal is együtt járhatnak.

 

Mi okozhatja a gyomorégést terhesség során?

 

Gyomorégés sok esetben jelentkezik terhesség alatt, különösen a harmadik trimeszterben gyakori az előfordulása. Ennek oka a hormonális változásokban, illetve a növekedő magzat által kifejtett egyre nagyobb, gyomorra nehezedő nyomásban keresendő. 

 

Mi segíthet enyhíteni a gyomorégést?

 

A gyomorégést sokan nem veszik kellően komolyan, pedig jelentős negatív hatással lehet a leendő édesanyák életminőségére. A terhesség egy izgalmas időszak kellene, hogy legyen, de a gyomorégés tünetei megkeseríthetik a mindennapokat, aminek köszönhetően a várandós nők inkább kerülnek bizonyos ételeket, hogy megelőzzék a további rosszulléteket.

 

A nehéz, zsíros, fűszeres ételek kerülése mellett többek között javasolt az ételek kisebb adagokban történő elfogyasztása és a lefekvés előtti étkezések kerülése.

 

Terhesség és szoptatás ideje alatt különösen oda kell figyelni a megfelelő gyógyszerválasztásra, így jó hír, hogy a Gaviscon termékek terhesség és szoptatás ideje alatt is biztonságosan alkalmazhatók. A gyógyszerek hatásmechanizmusa fizikai jellegű, hatóanyagainak köszönhetően védőréteget képeznek a gyomortartalom tetején, amivel megakadályozzák a gyomorsav visszaáramlását a nyelőcsőbe, így gyorsan és hatékonyan enyhítik a gyomorégés okozta kellemetlen tüneteket.

 

Tovább a Gaviscon weboldalára

 

RB-M-36192

kockazat

Ajánló

Gyors segítség gyomorégésre terhesség és szoptatás ideje alatt is
Tartsd be az alábbi tippeket!
Táplálkozz tudatosan!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ha arra összpontosítunk, hogy milyen szörnyű a helyzetünk, egyre rosszabbul fogjuk érezni magunkat. Irányítsuk figyelmünket a pozitívumokra, és egyre több pozitív dolgot fogunk észrevenni.

- Gary Chapman -

A legjobb baba ajándék!