babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Ha úgy döntesz, kisbabát szeretnél

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
Anyai örömök elé szeretnél nézni, és már hónapok óta próbálkoztok? Ne keseredj el! 1 év próbálkozás normális, a párok 90%-át érinti.
Na de mik is az első lépések? Íme néhány teendő, ha úgy döntesz, kisbabát szeretnél.

1. Teljes kivizsgálás, beleértve a méhnyakrákszűrést.

2. Kezdj el folsavat szedni, illetve olyan ételeket fogyasztani, amik tartalmazzák azt (spenót, brokkoli, kelbimbó, avokádó…). A folsav csökkenti a velőcső-záródási rendellenességek esélyét. Jó, ha a fogantatás előtt már három hónappal elkezded a fogyasztását.

3. Ha magánkórházban szeretnél szülni, érdemes még a fogantatás előtt kiválasztani a számodra legszimpatikusabb klinikát, szülészorvost és szülésznőt.

4. Dohányzol? Hagyj fel vele mihamarabb! Talán nem is gondolnád, de a fogantatás esélyét is csökkenti a dohányzás, a terhesség és szoptatás alatt pedig komoly következményekkel jár.

5. Kerüld az alkoholt! Mivel nehéz megállapítani, milyen mennyiségű alkohol nem okoz gondot a terhesség során, így legcélszerűbb teljes mértékben elkerülni a fogyasztását.

6. Ezt talán mondani sem kell: kerüld a drogokat!

7. Ha bármilyen gyógyszert szedsz, egyeztess a háziorvosoddal, vagy a gyógyszerészeddel, hogy milyen hatással van a fogantatásra.

8. Egészséges életmód, sport – bár ez nem a maratonra készülés időszaka, de a mozgás fontos kismamaként is. Erről azonban mindenképp egyeztess az orvosoddal!

9. Van öröklődő betegség a családban? Ha nem tudsz róla, akkor is érdemes rákérdezni.

10. Jártál már a fogorvosodnál, amióta babát tervezel? Ha nem, épp itt az ideje!

11. Búcsúzz el a koffeintől!

12. Szülési opciók átgondolása – magánkórház, állami kórház, otthonszülés…  Lehet, hogy ez még korainak tűnik, de tájékozódni sosem árt.

Ajánló

Tartsd be az alábbi tippeket!
A babám is túlsúlyos lesz?
Fitten kismamaként is!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Kevesebbet agyalni, megérteni, elfogadni, nem elégedetlenkedni, kivárni, megérezni, rálelni, megszerezni, megszeretni, megbecsülni, ha kell, elengedni, újra várni, visszavárni, megölelni, szeretni, sírni utána, sírni vele, élni. (...) Ennyi az Élet. Talán csak ennyi. De ez épp elég.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!