babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Ha úgy döntesz, kisbabát szeretnél

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
Anyai örömök elé szeretnél nézni, és már hónapok óta próbálkoztok? Ne keseredj el! 1 év próbálkozás normális, a párok 90%-át érinti.
Na de mik is az első lépések? Íme néhány teendő, ha úgy döntesz, kisbabát szeretnél.

1. Teljes kivizsgálás, beleértve a méhnyakrákszűrést.

2. Kezdj el folsavat szedni, illetve olyan ételeket fogyasztani, amik tartalmazzák azt (spenót, brokkoli, kelbimbó, avokádó…). A folsav csökkenti a velőcső-záródási rendellenességek esélyét. Jó, ha a fogantatás előtt már három hónappal elkezded a fogyasztását.

3. Ha magánkórházban szeretnél szülni, érdemes még a fogantatás előtt kiválasztani a számodra legszimpatikusabb klinikát, szülészorvost és szülésznőt.

4. Dohányzol? Hagyj fel vele mihamarabb! Talán nem is gondolnád, de a fogantatás esélyét is csökkenti a dohányzás, a terhesség és szoptatás alatt pedig komoly következményekkel jár.

5. Kerüld az alkoholt! Mivel nehéz megállapítani, milyen mennyiségű alkohol nem okoz gondot a terhesség során, így legcélszerűbb teljes mértékben elkerülni a fogyasztását.

6. Ezt talán mondani sem kell: kerüld a drogokat!

7. Ha bármilyen gyógyszert szedsz, egyeztess a háziorvosoddal, vagy a gyógyszerészeddel, hogy milyen hatással van a fogantatásra.

8. Egészséges életmód, sport – bár ez nem a maratonra készülés időszaka, de a mozgás fontos kismamaként is. Erről azonban mindenképp egyeztess az orvosoddal!

9. Van öröklődő betegség a családban? Ha nem tudsz róla, akkor is érdemes rákérdezni.

10. Jártál már a fogorvosodnál, amióta babát tervezel? Ha nem, épp itt az ideje!

11. Búcsúzz el a koffeintől!

12. Szülési opciók átgondolása – magánkórház, állami kórház, otthonszülés…  Lehet, hogy ez még korainak tűnik, de tájékozódni sosem árt.

Ajánló

Érvek mellette.
Hamarosan elérkezik az idő?
Érdemes követni!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

De minek menekülni, a világ az szép, és mindenki találhat magának bárányt, rózsát, valamit, valakit, akiért érdemes cselekedni, megöntözni a rózsát, legeltetni a bárányt, és vigyázni a rózsára, hogy csak szellő érje.

- Louis de Saint-Marché -

A legjobb baba ajándék!