babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Jön a kistesó?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Amikor az első gyermekét várja a kismama, még csak az foglakoztatja, hogy kisbabája érkezésére a lehető legjobban felkészüljön. Második, vagy harmadik babavárásnál viszont életbe lép egy újabb fontos szempont: a testvér(ek) felkészítése.

Bújjuk a lapokat, magazinokat, könyveket és gyűjtjük az információt az ismerőseinktől. Na de mire érdemes valóban odafigyelnünk?

 

Játszanak együtt!

 

Tanítsd meg a gyermeket, hogyan tud játszani a babával. Mutasd meg neki a baba játékait, és kérd meg, hogy legyen óvatos, mert a baba nagyon könnyen megsérül, ahogy ő is, mikor még pici baba volt.

 

Kellemes megjegyzések

 

Ha a rokonok olyan mondatokkal áll elő, hogy „Kicsim, ha megérkezik a kistesó, biztos nagyon féltékeny leszel.” vagy „Többé nem csak Te leszel a középpontban.”, kérd meg őket, hogy ne mondjanak ilyesmit a gyermeknek, mert rossz érzést keltenek benne, és távolítják a testvérétől.

 

Ő már az életetek része

 

Például amikor babakocsit mentek vásárolni, kérdezd meg idősebb gyermekedet, hogy szerinte melyik szín tetszene a testvérének. Még ha ő nem is képes egyelőre érdemben válaszolni a feltett kérdésre, neked alkalmad nyílik beszélni a hamarosan érkező kistestvérről.

 

Barátság

 

Engedd, hogy barátkozzon. Azok a gyermekek, akiknek van legalább egy nagyon jó barátjuk, könnyebben veszik a kistestvér érkezése által kialakult akadályokat. Megtanulnak alkalmazkodni, tehát a saját dolgod könnyíted meg.

 

A szeretet bemutatása

 

Mutass gyermekednek olyan képeket és rajzokat, ahol az idősebbik testvér gyengéden, szeretetteljesen áll kishúgához, kisöccséhez. Ezzel azt fogod elérni, hogy ő is szeretni, dajkálni fogja a kistesót.

 

Szeparálás

 

Néhány szülő biztonsági okokból nem engedi egy szobába a két gyermeket. Előfordulhat, hogy így nyugodtabb vagy, mivel az idősebbik gyerek nem tud kárt tenni a kicsiben, viszont a köztük lévő kapcsolatot nem erősíted vele.

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Kezdem megérteni, hogy az egész élet csak egy játszma, amelyet olyan ügyesen és jól kell megjátszanom, hogy örömöm teljék benne. Ha vesztek, vállat vonok és nevetek, ha pedig nyerek, ugyancsak nevetek. Bárhogy is van, azon leszek, hogy tréfásan fogjam fel a dolgokat.

- Jean Webster -

A legjobb baba ajándék!