babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Jön a kistesó?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Amikor az első gyermekét várja a kismama, még csak az foglakoztatja, hogy kisbabája érkezésére a lehető legjobban felkészüljön. Második, vagy harmadik babavárásnál viszont életbe lép egy újabb fontos szempont: a testvér(ek) felkészítése.

Bújjuk a lapokat, magazinokat, könyveket és gyűjtjük az információt az ismerőseinktől. Na de mire érdemes valóban odafigyelnünk?

 

Játszanak együtt!

 

Tanítsd meg a gyermeket, hogyan tud játszani a babával. Mutasd meg neki a baba játékait, és kérd meg, hogy legyen óvatos, mert a baba nagyon könnyen megsérül, ahogy ő is, mikor még pici baba volt.

 

Kellemes megjegyzések

 

Ha a rokonok olyan mondatokkal áll elő, hogy „Kicsim, ha megérkezik a kistesó, biztos nagyon féltékeny leszel.” vagy „Többé nem csak Te leszel a középpontban.”, kérd meg őket, hogy ne mondjanak ilyesmit a gyermeknek, mert rossz érzést keltenek benne, és távolítják a testvérétől.

 

Ő már az életetek része

 

Például amikor babakocsit mentek vásárolni, kérdezd meg idősebb gyermekedet, hogy szerinte melyik szín tetszene a testvérének. Még ha ő nem is képes egyelőre érdemben válaszolni a feltett kérdésre, neked alkalmad nyílik beszélni a hamarosan érkező kistestvérről.

 

Barátság

 

Engedd, hogy barátkozzon. Azok a gyermekek, akiknek van legalább egy nagyon jó barátjuk, könnyebben veszik a kistestvér érkezése által kialakult akadályokat. Megtanulnak alkalmazkodni, tehát a saját dolgod könnyíted meg.

 

A szeretet bemutatása

 

Mutass gyermekednek olyan képeket és rajzokat, ahol az idősebbik testvér gyengéden, szeretetteljesen áll kishúgához, kisöccséhez. Ezzel azt fogod elérni, hogy ő is szeretni, dajkálni fogja a kistesót.

 

Szeparálás

 

Néhány szülő biztonsági okokból nem engedi egy szobába a két gyermeket. Előfordulhat, hogy így nyugodtabb vagy, mivel az idősebbik gyerek nem tud kárt tenni a kicsiben, viszont a köztük lévő kapcsolatot nem erősíted vele.

Ajánló

Mit tehetünk gyermekeinkért?
A titok, amiről tudnod kell.
Alakítsd ki a napirendjét!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

A világ valóban csupa veszedelem, és sok a sötét hely; de sok minden akad, ami szép, s bár a szépség ma mindenütt szomorúsággal keveredik, attól a szép még csak szebb lesz.

- John Ronald Reuel Tolkien -

A legjobb baba ajándék!