babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

baba

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Egy biztonságos alternatíva, ha cumisüvegre van szükség

 

A születés utáni első találkozás egyik meghatározó pillanata, amikor az újszülött és az édesanya bőre először érintkezik egymással. Az anya megnyugtató közelsége iránt való igény végigkiséri a pici első éveit és számos jótékony hatással is bír. Elősegíti a gyermek és a szülő közötti érzelmi kötődés megszilárdulását, ami már az anyaméhben fejlődő gyermek és édesanyja között is jelen van, valamint a gyermek pszichoszociális fejlődése szempontjából is kulcsfontosságú. A baba-mama bőrkontaktus emellett növelheti az oxitocin, a relaxációért és a biztonságérzetért felelős hormon szintjét. Az érintésen felül a szoptatás is az intimitás és a közelség érzetét kelti a anyában és a babában.

Új szolgáltatásával a babák nyugodt alvására is figyel az Online Drogéria

 

Idén elindult a Rossmann egyik legújabb kezdeményezése, mely kifejezetten a friss szülők és kisbabáik kényelmét és nyugalmát célozza meg. A szolgáltatás egyedülálló figyelmességet nyújt azoknak a vásárlóknak, akik babatermékeket rendelnek a Rossmann webshopjából.

Szponzorált tartalom.

Általában a normál testhőmérsékletet, azaz 37oC-ot meghaladó hőmérséklet esetén állapítunk meg hőemelkedést vagy lázat, ami gyakran annak az első jele, hogy a gyermek valamilyen fertőzéssel küzd.

A testhőmérséklet emelkedése a szervezet egyik legfontosabb védekező reakciója a veszélyesnek, illetve idegennek felismert anyagokkal (pl. baktériumokkal, vírusokkal stb.) szemben. A magasabb testhőmérséklet által ugyanis fokozódik a szervezet védelmét biztosító immunrendszer működése.

Szinte nincs olyan hét, hogy ne keressen fel tanácsért egy elkeseredett, kimerült édesanya, csecsemője fogzási panaszaival. Az, hogy a babának dől a nyála, hozzánő a nyálkendő, óránként kell ruhát cserélni, mindent harapdál, az még elviselhető, de amikor ingerlékennyé, nyugtalanná válik, keservesen sír, éjjel üvöltve ébred, a popsija lángol a hasmenéstől, nem ritkán náthás, lázas lesz, nos, ilyenkor már segíteni kell!

Mi, szülők, türelmetlenül várjuk, mikor kerül már le a pelenka a kicsiről, mikor szoktathatjuk végre sikeresen bilire, wc-re. Abban a legtöbb szakember egyetért, hogy nem szabad, nem érdemes ezt a változást siettetni ...

Először is, a kisbabád akkor és ott fog aludni, ahol éppen neki tetszik. Amikor éhes és álmos, egyáltalán nem számít neki semmilyen körülmény. Nagy valószínűséggel nem fogod tudni programozni az alvásidejét – kivéve ha nagyon szerencsés vagy -, de arra figyelj, hogy néhány óránként felkeljen enni.

Az édesapák szeretete és kötődése a babához egész más, mint az édesanyáké. Az ő esetükben kimarad az endorfintermelődés szülés után, csak az aggodalom gyötri őket feleségükért; nem szoptatnak.

Amikor az első gyermekét várja a kismama, sok dologról még fogalma sincs. Sőt általában azt sem tudja, hogy gondolnia kellene rá, hiszen ezek az apróságok tapasztalat útján ragadnak ránk.

Napsütés, medencepart, koktélok, pihenés, kényelem… ez mind Téged vár Zalakaros legnagyobb családbarát wellness szállodájában. Ki ne szeretne végre kikapcsolódni, kimozdulni a hétköznapokból, elszabadulni a munkától, akár csak pár napra is? 

Azt hiszem, abban mindannyian egyetérthetünk, hogy az első hetek a babával nagyon megterhelőek. Nem csak az új élmények sokasága, hanem a házunkba érkező vendégek tömege is hozzásegít minket a fáradtsághoz.

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ha van egy álmod, megvalósíthatod, senki sem fog vissza. (...) Te döntöd el, hogy a saját korlátaid meddig terjednek, és hogy melyiket mikor döntöd le. Ha törődsz a belső békéddel, lassan azt veszed észre, hogy már nincsenek gátak, csak te vagy és a vágyaid, amelyek sorra megvalósultak.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!