babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Aranyszabályok

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Azt hiszem, abban mindannyian egyetérthetünk, hogy az első hetek a babával nagyon megterhelőek. Nem csak az új élmények sokasága, hanem a házunkba érkező vendégek tömege is hozzásegít minket a fáradtsághoz.

Ha támogatást szeretnél kapni a rokonaidtól, és szeretnéd elkerülni, hogy még fáradtabbá tegyen benneteket a vendégeskedésük, akkor add a tudtukra, hogy ebből a cikkből megtudhatják, mivel tudnak segíteni és mivel nem egy újdonsült szülőpárnak.

 

Szabadidő


Nagyon jól tud esni a kismamáknak, ha édesanyjuk vagy barátnőjük készít némi főtt ételt, vagy segít a háztartásban. Ti pedig kismamák, merjetek kérni! Ha megkérdezik Tőletek, hogy miben segíthetnek, akkor nyugodtan kérjétek meg az érkező vendéget, hogy útközben ugorjanak be a közértbe.


Tanácsok


Kedves Hozzátartozók! A tanács, akkor is, ha a legjobb szándékkal adjátok, akkor ér valamit, ha kérik. Gondoljatok csak bele, naponta hányan szeretnék a legbeváltabb praktikáikat, legmagvasabb gondolataikat megosztani az anyukával. Nem csoda, ha előbb-utóbb nem figyel oda senkire. Ha kéri, hogy mondd el a tapasztalataid, akkor tedd meg, de egyébként hallgatni arany!


Ajándék


Mivel mindenki a babának hoz ajándékot az új családtag érkezésekor, nagyon hálás lesz az anyuka, ha valaki az ő megpróbáltatásait is valamiképpen megjegyzi és megjutalmazza. Nem kell nagy dolgora gondolni, egy csokor virág vagy egy apró nőcis dolog tökéletesen megfelel. Ugye Mamik?


Csak röviden!


Arról már beszéltünk, hogy mindenki megrohamozza az újdonsül szülőket az első hetekben. Azt viszont még nem említettem, hogy a legtöbben szeretnek órákig vendégeskedni, ami igen fárasztó a kismama számára. A látogatások legyenek rövidek és teljenek jó hangulatban!


Megjegyzések


Akinek még nincs gyermeke, arra számít, hogy az édesanya pont úgy tündököl a baba születése után, mint a magazinok címlapján lévő mamik a babájukkal. Nos, ez nem így van. Állandó készültséget igényel egy kisbaba, és a legtöbb anyuka örül, ha arra van ideje, hogy megmossa a haját. Így ha azt látjátok, hogy a mami nem a legjobb formáját mutatja, akkor is találjatok rajta egy olyan pontot, amit dicsérhettek.

Ajánló

Így viselkedj babanézőben!
Táplálkozás, mozgás, összhang.

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Mit jelent az emberek sorsa a természethez, a naphoz, a csillagokhoz, a világokhoz viszonyítva? (...) Életünk csak egy másodperc a mindenség létéhez mérten. Miért nem lehet egyszerűen csak csodálni és boldogan élvezni a szépet?

- Ruth Werner -

A legjobb baba ajándék!