babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Reflux a babánál

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A refluxról mindannyian tudjuk, hogy nagyon kellemetlen dolog, még a felnőtteket is megviseli. Nem beszélve arról, ha a babánál vesszük észre e kellemetlen tüneteket. A legtöbb kisbaba visszabukik egy kevés anyatejet evés után. Ez nem is jelent gondot.

A probléma akkor van, ha sok tej jön vissza. Ha a baba refluxszal küzd, az az édesanyát talán még sokkal jobban megviseli, mint a kicsit. Összegyűjtöttünk Nektek néhány tanácsot, amelyek betartásával megelőzhetitek a tünetek kialakulását.

 

Félig ülő pozíció

Ha úgy eteted a babát, hogy fejecskéje feljebb helyezkedik el a lábánál, akkor elősegíted a tej gyomorba áramlását. Ez a testhelyzet azért jó, mert szoptatás és cumisüveges etetés során egyaránt alkalmazható.

Függőleges testhelyzet

Fontos, hogy miután megetetted a kisbabád, tedd őt függőleges helyzetbe legalább 20-30 percig. Ennyi idő elteltével már sokkal kisebb valószínűséggel fogja visszabukni a vacsorát.  

Sokszor keveset

Ha gyakran eteted a babát, de mindig csak kis mennyiségeket adsz neki, akkor a kis gyomra nem tud egyszerre telítődni, nem fog a felesleg visszaköszönni. Ez esetben azonban nagyon figyelj rá, hogy elég sűrűn etesd őt, ne engedd, hogy túlzottan éhes legyen!

Büfiztetés

Szopizás közben minden baba nyel levegőt. Ez szinte kikerülhetetlen. A bent ragadt levegő azonban zavarni fogja őt, így gondoskodni kell róla, hogy még mielőtt hasgörcsöket okozna neki, meg tudjon szabadulni tőle. Ezt egy módon érhetjük el, a büfiztetéssel. Ne sajnáld az időt rá, minden etetés után sétálj vele a válladra fektetve (függőleges pozíció), és közben simogasd a hátát. Így nem fogja nyomni a kicsi pocakját a levegő, és Te is nyugodt órák elé nézhetsz.  

Öltözék

Bár ez már nem kapcsolódik szorosan a reflux-megelőzési technikákhoz, de mégis fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy azok a babák, akik sokat buknak, nagyon hamar piszkosak lesznek. Ami azzal jár, hogy gyakran kell őt átöltöztetned. Adj rá olyan ruhákat, amiket könnyű feladni rá és levenni róla. Nem hátrány az sem, ha többnyire fehér színű ruhácskákba öltözteted, hiszen könnyebb mosni, mint a színes, tarka darabokat.

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik.

- Amby Burfoot -

A legjobb baba ajándék!