babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Út a gyermek későbbi sikereihez

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Nehezen veszitek rá a férjeteket a házimunkára? Kérjétek meg őt, hogy olvassa el ezt a cikket, hátha meggyőzik őt a leírtak és ezentúl Nektek már a seprűt sem kell megemelnetek!

Apukák figyelem! Fel a porszívóval, és a kislányotok szuper sikeres üzletasszonnyá fogja kinőni magát!

Ez komoly? Kérdezitek most biztosan. Nos, hogy mennyire állja meg a helyét az állítás, azt mindenki döntse el saját maga. Egy biztos viszont, hogy a British Columbia Egyetem kutatása szerint azoknak az apukáknak a lányai, akik részt vettek a házimunkában, sokkal sikeresebbé váltak felnőttként, mint azoké, akik a házimunkát kizárólag női feladatnak tekintették. Szóval ha jól fizető állást szeretnénk a gyermekünknek, a házimunka megosztásával hozzájárulhatunk a sikerhez.

Az okokat keresve arra jutottak, hogy ha a kislány azt látja otthon, hogy az édesapja és édesanyja egyaránt kiveszik a részüket a takarításban, illetve a főzésben, akkor nem alakul ki bennük a kép, miszerint a nőnek a legfőbb feladata a gyermeknevelés és a háztartási feladatok ellátása. Vagyis kialakul benne a vágy, hogy karriert építsen.

Alyssa Croft, az intézmény munkatársa így nyilatkozott: „Ez a tanulmány azért fontos, mert a nemek közti egyenlőség példája otthon arra sarkallja a lányokat, hogy maguk előtt lássák saját karrierjüket, ami tradicionálisan nem adatott meg nekik.”

326 család vett részt a felmérésben. A kutatók elmondták, hogy a családok többségében a nők végzik a házimunka oroszlánrészét. A gyerekek pedig megfigyelik a szerepeket. Ha apuka is segít, akkor észreveszik, hogy az édesanyjuknak több ideje jut más feladatok elvégzésére, illetve további szerepkörök betöltésére.

Szóval apukák, jobban teszitek, ha beálltok segíteni a házimunkákban, ha tenni szeretnétek kislányotok későbbi sikereiért!

Ajánló

Érvek és ellenérvek.
Megnyugtatja a babát ?!
Amikről még nem hallottál.

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Fantasztikusan érzem magam a bőrömben! Tényleg. Ha majd borzalmas hetem lesz, emlékeznem kell erre az érzésre.

- Stephen Chbosky -

A legjobb baba ajándék!