babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Út a gyermek későbbi sikereihez

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Nehezen veszitek rá a férjeteket a házimunkára? Kérjétek meg őt, hogy olvassa el ezt a cikket, hátha meggyőzik őt a leírtak és ezentúl Nektek már a seprűt sem kell megemelnetek!

Apukák figyelem! Fel a porszívóval, és a kislányotok szuper sikeres üzletasszonnyá fogja kinőni magát!

Ez komoly? Kérdezitek most biztosan. Nos, hogy mennyire állja meg a helyét az állítás, azt mindenki döntse el saját maga. Egy biztos viszont, hogy a British Columbia Egyetem kutatása szerint azoknak az apukáknak a lányai, akik részt vettek a házimunkában, sokkal sikeresebbé váltak felnőttként, mint azoké, akik a házimunkát kizárólag női feladatnak tekintették. Szóval ha jól fizető állást szeretnénk a gyermekünknek, a házimunka megosztásával hozzájárulhatunk a sikerhez.

Az okokat keresve arra jutottak, hogy ha a kislány azt látja otthon, hogy az édesapja és édesanyja egyaránt kiveszik a részüket a takarításban, illetve a főzésben, akkor nem alakul ki bennük a kép, miszerint a nőnek a legfőbb feladata a gyermeknevelés és a háztartási feladatok ellátása. Vagyis kialakul benne a vágy, hogy karriert építsen.

Alyssa Croft, az intézmény munkatársa így nyilatkozott: „Ez a tanulmány azért fontos, mert a nemek közti egyenlőség példája otthon arra sarkallja a lányokat, hogy maguk előtt lássák saját karrierjüket, ami tradicionálisan nem adatott meg nekik.”

326 család vett részt a felmérésben. A kutatók elmondták, hogy a családok többségében a nők végzik a házimunka oroszlánrészét. A gyerekek pedig megfigyelik a szerepeket. Ha apuka is segít, akkor észreveszik, hogy az édesanyjuknak több ideje jut más feladatok elvégzésére, illetve további szerepkörök betöltésére.

Szóval apukák, jobban teszitek, ha beálltok segíteni a házimunkákban, ha tenni szeretnétek kislányotok későbbi sikereiért!

Ajánló

Alakítsd ki a napirendjét!
Ötletek első gyermekeseknek!
Hogyan fejlesszük a beszédképességet?

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ha van egy álmod, megvalósíthatod, senki sem fog vissza. (...) Te döntöd el, hogy a saját korlátaid meddig terjednek, és hogy melyiket mikor döntöd le. Ha törődsz a belső békéddel, lassan azt veszed észre, hogy már nincsenek gátak, csak te vagy és a vágyaid, amelyek sorra megvalósultak.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!