babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Út a gyermek későbbi sikereihez

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Nehezen veszitek rá a férjeteket a házimunkára? Kérjétek meg őt, hogy olvassa el ezt a cikket, hátha meggyőzik őt a leírtak és ezentúl Nektek már a seprűt sem kell megemelnetek!

Apukák figyelem! Fel a porszívóval, és a kislányotok szuper sikeres üzletasszonnyá fogja kinőni magát!

Ez komoly? Kérdezitek most biztosan. Nos, hogy mennyire állja meg a helyét az állítás, azt mindenki döntse el saját maga. Egy biztos viszont, hogy a British Columbia Egyetem kutatása szerint azoknak az apukáknak a lányai, akik részt vettek a házimunkában, sokkal sikeresebbé váltak felnőttként, mint azoké, akik a házimunkát kizárólag női feladatnak tekintették. Szóval ha jól fizető állást szeretnénk a gyermekünknek, a házimunka megosztásával hozzájárulhatunk a sikerhez.

Az okokat keresve arra jutottak, hogy ha a kislány azt látja otthon, hogy az édesapja és édesanyja egyaránt kiveszik a részüket a takarításban, illetve a főzésben, akkor nem alakul ki bennük a kép, miszerint a nőnek a legfőbb feladata a gyermeknevelés és a háztartási feladatok ellátása. Vagyis kialakul benne a vágy, hogy karriert építsen.

Alyssa Croft, az intézmény munkatársa így nyilatkozott: „Ez a tanulmány azért fontos, mert a nemek közti egyenlőség példája otthon arra sarkallja a lányokat, hogy maguk előtt lássák saját karrierjüket, ami tradicionálisan nem adatott meg nekik.”

326 család vett részt a felmérésben. A kutatók elmondták, hogy a családok többségében a nők végzik a házimunka oroszlánrészét. A gyerekek pedig megfigyelik a szerepeket. Ha apuka is segít, akkor észreveszik, hogy az édesanyjuknak több ideje jut más feladatok elvégzésére, illetve további szerepkörök betöltésére.

Szóval apukák, jobban teszitek, ha beálltok segíteni a házimunkákban, ha tenni szeretnétek kislányotok későbbi sikereiért!

Ajánló

Érvek és ellenérvek.
A gyermek egészsége érdekében!
Türelmetlenül várjuk, de ne siettessük!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Csak egy dolgod van az életben: azt csinálni, amiben hiszel. Ha erre képes vagy, kitartóan, határozottan, nem feladva, akkor nem lesz gond. (...) Akinek menni kell és megy, az nem néz oldalra, csak az utat figyeli, mert megtanulta, hogy csak az számít.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!