babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Hogyan készítsünk bébiételt?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Nem kell sztárséfnek lennünk ahhoz, hogy összeüssünk néhány finomságot a kisbabánk számára, íme néhány egyszerű tipp.

Sokkal egészségesebb, és persze pénztárcakímélőbb, ha mi készítjük el gyermekünk bébi-tápját, mintha boltban vásárolnánk. Minden szükséges alapanyag megvásárolható a hozzánk közeleső boltban: friss zöldségek; jól megfőzött húsfélék, és már készen is a házi babatáp.

 

Az elkészítéshez sem kell semmilyen csillagos árú hi-tech eszköz, a legtöbb háztartásban megtalálható turmixgép és főző alkalmatosság elegendő.

 

Az első lépés az étel kiválasztása. Vannak bizonyos ételek, amelyek nagyon könnyen és jól pépesíthetők, mint például a banán vagy a megfőzött krumpli. Fontos azonban a fulladásveszélyt okozó részek (pl.: héj, szár, esetleg magvak) eltávolítása.

 

Érdemes fagyasztani! Nem kell minden nap friss ételt készíteni a kicsinek, ha turmixolásra szánjuk el magunkat, érdemesebb nagy adagokat készítenünk, és elraktározni azokat, hogy aztán bármelyik vacsoránál elővehessük a hűtőből, és akár össze is keverhessük egyéb kiolvasztott pépekkel. Az összedarált zöldségek és gyümölcsök legalább 3 hónapig elállnak a mélyhűtőben.

 

Óvatosan a fűszerekkel! A kisbabának nem kell chilli vagy curry, hogy élvezze az étel ízét, minden natúron, só nélkül kell szervírozni neki, és esetleg néhány enyhébb zöldfűszert szépen fokozatosan megízleltetni vele, és figyelni a reakcióit.

 

Ha kipróbáltad bébiden a standard zöldség-gyümölcsféléket, akkor most jöhet egykét extrémebb választás, mint például spenót, avokádó, hogy tesztelt kicsinyed ízlését. Lehet, hogy a kedvencei lesznek…

Ajánló

Számíts néhány álmatlan éjszakára!
Legyünk felkészültek!
Praktikák tőlünk Nektek!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik.

- Amby Burfoot -

A legjobb baba ajándék!