babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Hogyan készítsünk bébiételt?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Nem kell sztárséfnek lennünk ahhoz, hogy összeüssünk néhány finomságot a kisbabánk számára, íme néhány egyszerű tipp.

Sokkal egészségesebb, és persze pénztárcakímélőbb, ha mi készítjük el gyermekünk bébi-tápját, mintha boltban vásárolnánk. Minden szükséges alapanyag megvásárolható a hozzánk közeleső boltban: friss zöldségek; jól megfőzött húsfélék, és már készen is a házi babatáp.

 

Az elkészítéshez sem kell semmilyen csillagos árú hi-tech eszköz, a legtöbb háztartásban megtalálható turmixgép és főző alkalmatosság elegendő.

 

Az első lépés az étel kiválasztása. Vannak bizonyos ételek, amelyek nagyon könnyen és jól pépesíthetők, mint például a banán vagy a megfőzött krumpli. Fontos azonban a fulladásveszélyt okozó részek (pl.: héj, szár, esetleg magvak) eltávolítása.

 

Érdemes fagyasztani! Nem kell minden nap friss ételt készíteni a kicsinek, ha turmixolásra szánjuk el magunkat, érdemesebb nagy adagokat készítenünk, és elraktározni azokat, hogy aztán bármelyik vacsoránál elővehessük a hűtőből, és akár össze is keverhessük egyéb kiolvasztott pépekkel. Az összedarált zöldségek és gyümölcsök legalább 3 hónapig elállnak a mélyhűtőben.

 

Óvatosan a fűszerekkel! A kisbabának nem kell chilli vagy curry, hogy élvezze az étel ízét, minden natúron, só nélkül kell szervírozni neki, és esetleg néhány enyhébb zöldfűszert szépen fokozatosan megízleltetni vele, és figyelni a reakcióit.

 

Ha kipróbáltad bébiden a standard zöldség-gyümölcsféléket, akkor most jöhet egykét extrémebb választás, mint például spenót, avokádó, hogy tesztelt kicsinyed ízlését. Lehet, hogy a kedvencei lesznek…

Ajánló

Keltsük életre az érzéseket!
Ötletek első gyermekeseknek!
A titok, amiről tudnod kell.

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Mennyi múlik azon, hogy tudatosan figyeled magad. Hogy egyszerűen nem engeded meg magadnak azt, hogy elsunnyogd, hogy valami bánt. És igen, figyelni az érzéseidet tök szuper dolog, nyitottnak lenni meg egyenesen a megoldáshoz vezet, hiszen ha várod, jönni fog.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!