babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Programok a babával

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Megszületett a kisbabád, és még nincs ötleted, hogy milyen közös programokat találj ki, ami egyszerre készségfejlesztő és boldog perceket is biztosít? Ez a feladat különösen az első néhány hónapban okoz fejtörést.

Hónapról hónapra adunk most Nektek ötleteket az előbbiek megvalósításához. Neked pedig nincs más dolgod, mint a kicsivel együtt tölteni az időt!

 

Újszülött

 

Hintázzatok! Igen, joggal merül fel benned a kérdés, hogy mégis hogy hintázhatnál egy törékeny kis csecsemővel. Nem a játszótéri hinták lesznek most még a segítségedre, hanem egy egyszerű pléd, vagy takaró. Terítsd a plédet a földre, majd fektesd a babát a közepére. Nagyon óvatosan, a sarkokat összecsípve kezd el finoman hintáztatni a kicsit. Fiygeld a reakcióit! Ha tetszik neki, akkor akár naponta játszhattok ily módon. Ez a módszer nem csak megnyugtatja a kicsit, de erősebbek lesznek az izmai és a csontjai.


1 hónaposan

 

Viseld a babát magadon! Mivel a kicsik nagyon szeretik a testkontaktust, de Neked igen megterhelő lenne egész nap a karodban tartva ringatni őt, szerezz be egy kengurut! Így a karjaid szabadon maradnak, tehát el tudod végezni a dolgod, és ő is nyugodt, kiegyensúlyozott, hiszen az édesanyja szívdobogását hallgatja.

 

2 hónaposan

 

Ha eddig nem tetted meg, akkor most szerezz be egy kiságyforgót! Tökéletesen leköti a figyelmét, amikor a körbe-körbe forgó állatkákat nézi, s mindeközben fejlődik a koncentrációja is. Ha nyűgös a baba, akkor is bevetheted.

 

3 hónaposan

 

Labdázz vele! Persze nem a szó szoros értelmében, hiszen ahhoz még nagyon aprócska. A hátizmaid viszont a megszokott földön hason fekvés helyett fejlesztheted úgy, hogy egy nagy gumilabdára fekteted és azt óvatosan gurítod előre hátra. Nagyon ügyelj rá, hogy a babát biztonságosan tarts eközben, nehogy leessen a labdáról. Mindkettőtök számára nagyon jó móka lesz!

 

Jó szórakozást/tanulást kívánunk!

Ajánló

Keltsük életre az érzéseket!
A gyermek egészsége érdekében!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik.

- Amby Burfoot -

A legjobb baba ajándék!