babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Programok a babával

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Megszületett a kisbabád, és még nincs ötleted, hogy milyen közös programokat találj ki, ami egyszerre készségfejlesztő és boldog perceket is biztosít? Ez a feladat különösen az első néhány hónapban okoz fejtörést.

Hónapról hónapra adunk most Nektek ötleteket az előbbiek megvalósításához. Neked pedig nincs más dolgod, mint a kicsivel együtt tölteni az időt!

 

Újszülött

 

Hintázzatok! Igen, joggal merül fel benned a kérdés, hogy mégis hogy hintázhatnál egy törékeny kis csecsemővel. Nem a játszótéri hinták lesznek most még a segítségedre, hanem egy egyszerű pléd, vagy takaró. Terítsd a plédet a földre, majd fektesd a babát a közepére. Nagyon óvatosan, a sarkokat összecsípve kezd el finoman hintáztatni a kicsit. Fiygeld a reakcióit! Ha tetszik neki, akkor akár naponta játszhattok ily módon. Ez a módszer nem csak megnyugtatja a kicsit, de erősebbek lesznek az izmai és a csontjai.


1 hónaposan

 

Viseld a babát magadon! Mivel a kicsik nagyon szeretik a testkontaktust, de Neked igen megterhelő lenne egész nap a karodban tartva ringatni őt, szerezz be egy kengurut! Így a karjaid szabadon maradnak, tehát el tudod végezni a dolgod, és ő is nyugodt, kiegyensúlyozott, hiszen az édesanyja szívdobogását hallgatja.

 

2 hónaposan

 

Ha eddig nem tetted meg, akkor most szerezz be egy kiságyforgót! Tökéletesen leköti a figyelmét, amikor a körbe-körbe forgó állatkákat nézi, s mindeközben fejlődik a koncentrációja is. Ha nyűgös a baba, akkor is bevetheted.

 

3 hónaposan

 

Labdázz vele! Persze nem a szó szoros értelmében, hiszen ahhoz még nagyon aprócska. A hátizmaid viszont a megszokott földön hason fekvés helyett fejlesztheted úgy, hogy egy nagy gumilabdára fekteted és azt óvatosan gurítod előre hátra. Nagyon ügyelj rá, hogy a babát biztonságosan tarts eközben, nehogy leessen a labdáról. Mindkettőtök számára nagyon jó móka lesz!

 

Jó szórakozást/tanulást kívánunk!

Ajánló

Érvek és ellenérvek.
Mit tehetünk gyermekeinkért?
Számíts néhány álmatlan éjszakára!

GYORSKERESŐ

mom ON board

Napi

Nevess magadon, és nevess az életen. Ne gúnykacaj vagy önsajnálattól tocsogó nevetés legyen ez, hanem gyógyír, csodaszer, amely enyhíti a fájdalmat, kigyógyít a depresszióból, és segít megfelelő távolságból kezelni az adott pillanatban szörnyűnek látszó kudarcokat.

- Og Mandino -

A legjobb baba ajándék!