babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Édes álom a magasban

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A kicsik szobájának berendezése mindig nagy dilemma, hiszen szeretnénk, ha a sajátjuknak éreznék a helyiséget, legyen szó egy, vagy több gyerekről. Körbejártuk, milyen lehetőségekből válogathatunk.

Amikor az ágy kiválasztására kerül sor, sokszor a helykihasználás, a gyerekkori táborok iránti nosztalgia, valamint a „nekünk sohasem volt, de mindig szerettünk volna" hatására az emeletes ágy mellett döntünk.

Ezeknek a praktikus bútordaraboknak sok előnyük és hátulütőjük is van, az viszont biztos, hogy egyáltalán nem mindegy, milyet választunk. Körbejártuk, milyen lehetőségekből válogathatunk.


Hány éves kortól aludhat rajta a gyerek?

Ez a legnehezebb kérdés, viszont a legjobb, ha ebben a szülői ösztöneinkre hallgatunk, hiszen mi ismerjük a legjobban a gyermekünket. Van, akinél a csemete már két és fél évesen nyugodtan és balesetmentesen alszik az emeleten, míg mások négy éves kor előtt nem engedik fel a kicsit.

Fontos, hogy csak akkor engedjük fel a csemetét, ha meg tudjuk vele értetni, hogy okosan, odafigyelve szabad csak a létrán le- és felmászni. Emellett természetesen az ágy kiválasztásánál alaposan nézzük meg milyen magas a korlát.

 

Egyedül fent

 

Ma már a szobát egyedül birtoklóknak sem kell nélkülözniük a magaslati levegőt, hiszen ők is számos vidám galériaágy közül választhatnak, amelyek alsó részében játszókuckót vagy a nagyobbaknak akár tanulósarkot is kialakíthatunk.

 

Testvérvita  

       

Ha a testvérek nem tudnak abban megegyezni, hogy ki aludjon fent és ki legyen lent, akkor akár egy olyan igazságos rendszert is bevezethetünk, hogy kéthetente cserélnek. Ezt természetesen jelölhetjük egy játékos naptárban is, így mindig tudják, hogy ki következik.

 

Előny

 

- Kis helyen elfér két gyerkőc.

- Sok emeletes ágy később két külön ággyá alakítható.

- Egyes darabok játszókuckóként is funkcionálnak.

 

Hátrány

 

- Annak ellenére, hogy nekünk tetszik, nem biztos, hogy a gyerkőc bírni fogja a magaslatot.

- Aggódós szülőknek nem ajánlott, mert a jellegéből adódóan a legnagyobb elővigyázatosság mellett is előfordulhat, hogy leesik a gyerek.

Ajánló

Ötletek első gyermekeseknek!
Így viselkedj babanézőben!
Tartsd be az alábbi tanácsokat!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

A szürkeség időszakos, ha sokat teszel azért, amiben hiszel, az majd kiszínezi, eltünteti a fájdalmakat. De eleget kell tenni érte, mert a csodákat csak az kaphatja meg, aki hisz benne, és bízik abban, hogy megérdemli, hogy lesz majd olyan nap, amikor úgy ébred fel, hogy végre nem érzi magát kívülállónak.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!