babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Édes álom a magasban

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A kicsik szobájának berendezése mindig nagy dilemma, hiszen szeretnénk, ha a sajátjuknak éreznék a helyiséget, legyen szó egy, vagy több gyerekről. Körbejártuk, milyen lehetőségekből válogathatunk.

Amikor az ágy kiválasztására kerül sor, sokszor a helykihasználás, a gyerekkori táborok iránti nosztalgia, valamint a „nekünk sohasem volt, de mindig szerettünk volna" hatására az emeletes ágy mellett döntünk.

Ezeknek a praktikus bútordaraboknak sok előnyük és hátulütőjük is van, az viszont biztos, hogy egyáltalán nem mindegy, milyet választunk. Körbejártuk, milyen lehetőségekből válogathatunk.


Hány éves kortól aludhat rajta a gyerek?

Ez a legnehezebb kérdés, viszont a legjobb, ha ebben a szülői ösztöneinkre hallgatunk, hiszen mi ismerjük a legjobban a gyermekünket. Van, akinél a csemete már két és fél évesen nyugodtan és balesetmentesen alszik az emeleten, míg mások négy éves kor előtt nem engedik fel a kicsit.

Fontos, hogy csak akkor engedjük fel a csemetét, ha meg tudjuk vele értetni, hogy okosan, odafigyelve szabad csak a létrán le- és felmászni. Emellett természetesen az ágy kiválasztásánál alaposan nézzük meg milyen magas a korlát.

 

Egyedül fent

 

Ma már a szobát egyedül birtoklóknak sem kell nélkülözniük a magaslati levegőt, hiszen ők is számos vidám galériaágy közül választhatnak, amelyek alsó részében játszókuckót vagy a nagyobbaknak akár tanulósarkot is kialakíthatunk.

 

Testvérvita  

       

Ha a testvérek nem tudnak abban megegyezni, hogy ki aludjon fent és ki legyen lent, akkor akár egy olyan igazságos rendszert is bevezethetünk, hogy kéthetente cserélnek. Ezt természetesen jelölhetjük egy játékos naptárban is, így mindig tudják, hogy ki következik.

 

Előny

 

- Kis helyen elfér két gyerkőc.

- Sok emeletes ágy később két külön ággyá alakítható.

- Egyes darabok játszókuckóként is funkcionálnak.

 

Hátrány

 

- Annak ellenére, hogy nekünk tetszik, nem biztos, hogy a gyerkőc bírni fogja a magaslatot.

- Aggódós szülőknek nem ajánlott, mert a jellegéből adódóan a legnagyobb elővigyázatosság mellett is előfordulhat, hogy leesik a gyerek.

Ajánló

Sokszor a könnyebb utat választjuk.
Családi wellness szálloda
Kaland ... játék ... félelmek?

GYORSKERESŐ

mom ON board

Napi

Ha boldogan szeretnénk élni, meg kell őriznünk optimizmusunkat. Ha sikereket akarunk elérni, hinnünk kell képességeinkben. Ha szeretetre vágyunk, nem vezérelhet bennünket a gyűlölet. Ami sugárzik belőlünk, amit hangoztatunk, hasonló formában visszajut hozzánk.

- Louise L. Hay -

A legjobb baba ajándék!