babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Milyen ételt NE adjak a babának?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Amikor elérkezik az idő, hogy az anyatejen kívül más ételeket is beépíts a baba étrendjébe, körültekintőnek kell lenned. Nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozott, vitaminokban gazdag étrendet állíts össze neki.

Kerüld a cukros, sós, fűszeres ételeket, ugyanis ezek általában kevés tápanyagot tartalmaznak, viszont eltelítik a kicsi gyomrát, és nem hagynak helyet az értékes tápláléknak.

 

Készítettünk egy összefoglalót arról, hogy mely ételeket kell mindenképp elkerülni.


Chips, kréker


Kényelmes, és akár megfelelő is lehetne, hiszen csak kiveszed a dobozból és odaadod neki, ő pedig nyugodtan elrágcsálja. De vigyázat! Ezek az ételek sósak, teli vannak ízfokozóval és alig tartalmaznak tápanyagot. Ha ezzel lakik jól a baba, az nem segíti a fejlődését.  

Félkész ételek


Az előre elkészített, illetve félkész ételek cukor- és sótartalma általában nagyon magas, ennek köszönhetően nem ajánlott kisbabák számára.


Ha otthon készíted el ugyanazt az ételt, akkor nem csupán egészségesebb lesz a végeredmény, hanem a pénztárcádnak is kedvezel. 

 

Csokoládé, édesség


Nem egyszerű a kicsit – főleg idősebb korában – megóvni a csokoládétól és az egyéb édességektől. Viszont ha meg szeretnéd védeni a fogait, és nem szeretnéd, hogy túlzott mennyiségű cukrot fogyasszon, akkor ennek a legegyszerűbb módja, ha elkerülitek az édességeket. Ha nem tudod megbeszélni a rokonsággal, hogy ne hozzanak minden alkalommal egy-egy csokoládét, vagy cukorkát, akkor csak tedd el, és Te oszd be, hogy mikor eheti meg a kicsi.


Szénsavas üdítők


Azt hiszem, hogy magukért beszélnek. Az ízükön kívül nem sok jó dolog van bennük, legalábbis egy baba számára biztosan.


Gyümölcslé


A boltban kapható gyümölcslevek többsége magas cukortartalmú. Ezek helyett inkább válassz cukormentes, bio változatot, vagy préselj Te magad gyümölcsöket a baba számára. Ez azért is nagyon jó, mert így az ízét is Te kombinálhatod össze a baba ízlésének megfelelően.

Ajánló

Sokszor a könnyebb utat választjuk.
A gyermek egészsége érdekében!
Fogadd meg az alábbi tanácsokat!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ne félj a sebektől. Mert igen, előfordul, hogy megsérülsz, és a seb fájni fog. De utána már elővigyázatosabb leszel, és nem követed el ugyanazt a hibát.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!