babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Milyen ételt NE adjak a babának?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Amikor elérkezik az idő, hogy az anyatejen kívül más ételeket is beépíts a baba étrendjébe, körültekintőnek kell lenned. Nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozott, vitaminokban gazdag étrendet állíts össze neki.

Kerüld a cukros, sós, fűszeres ételeket, ugyanis ezek általában kevés tápanyagot tartalmaznak, viszont eltelítik a kicsi gyomrát, és nem hagynak helyet az értékes tápláléknak.

 

Készítettünk egy összefoglalót arról, hogy mely ételeket kell mindenképp elkerülni.


Chips, kréker


Kényelmes, és akár megfelelő is lehetne, hiszen csak kiveszed a dobozból és odaadod neki, ő pedig nyugodtan elrágcsálja. De vigyázat! Ezek az ételek sósak, teli vannak ízfokozóval és alig tartalmaznak tápanyagot. Ha ezzel lakik jól a baba, az nem segíti a fejlődését.  

Félkész ételek


Az előre elkészített, illetve félkész ételek cukor- és sótartalma általában nagyon magas, ennek köszönhetően nem ajánlott kisbabák számára.


Ha otthon készíted el ugyanazt az ételt, akkor nem csupán egészségesebb lesz a végeredmény, hanem a pénztárcádnak is kedvezel. 

 

Csokoládé, édesség


Nem egyszerű a kicsit – főleg idősebb korában – megóvni a csokoládétól és az egyéb édességektől. Viszont ha meg szeretnéd védeni a fogait, és nem szeretnéd, hogy túlzott mennyiségű cukrot fogyasszon, akkor ennek a legegyszerűbb módja, ha elkerülitek az édességeket. Ha nem tudod megbeszélni a rokonsággal, hogy ne hozzanak minden alkalommal egy-egy csokoládét, vagy cukorkát, akkor csak tedd el, és Te oszd be, hogy mikor eheti meg a kicsi.


Szénsavas üdítők


Azt hiszem, hogy magukért beszélnek. Az ízükön kívül nem sok jó dolog van bennük, legalábbis egy baba számára biztosan.


Gyümölcslé


A boltban kapható gyümölcslevek többsége magas cukortartalmú. Ezek helyett inkább válassz cukormentes, bio változatot, vagy préselj Te magad gyümölcsöket a baba számára. Ez azért is nagyon jó, mert így az ízét is Te kombinálhatod össze a baba ízlésének megfelelően.

Ajánló

Praktikák tőlünk Nektek!
Tartsd be az alábbi tanácsokat!
Ötletek első gyermekeseknek!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Mennyi múlik azon, hogy tudatosan figyeled magad. Hogy egyszerűen nem engeded meg magadnak azt, hogy elsunnyogd, hogy valami bánt. És igen, figyelni az érzéseidet tök szuper dolog, nyitottnak lenni meg egyenesen a megoldáshoz vezet, hiszen ha várod, jönni fog.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!