babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Ha nem jön a baba!

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
Egyre gyakrabban találkozunk azzal a problémával, hogy több hónapos próbálkozás után sem sikerül a teherbe esés a gyermekre vágyakozó pároknál.
Egyre gyakrabban találkozunk azzal a problémával, hogy több hónapos próbálkozás után sem sikerül a teherbe esés a gyermekre vágyakozó pároknál. Ha 6-8 hónap alatt nem érkezik meg a baba, akkor érdemes kivizsgálásra menniük. Gyakrabban a nőknél találnak hormonális, vagy egyéb eltérést, problémákat, de egyre több esetben fordul elő az is, hogy a férfi részéről is találnak gondot, azaz gyengék, esetleg lassabbak a hímivarsejtek, vagy a számuk kevés, ami nagyon megnehezíti a fogantatást. Ilyenkor érdemes változtatni az addigi életvitelen és az egészséges életmód alaptételeit szigorúbban betartani.
Fontos a vitaminban-ásványi anyagban gazdag táplálkozás, több és rendszeres mozgás, több pihenés és kikapcsolódás. Fontos a testi és a lelki egyensúly megtalálása is. Sokat tud segíteni a homeopátia is. A lelki egyensúly stabilizáláshoz, a mindennapi stressz, rohanás, feszültség csökkentéséhez az egyénre szabott alkati szer tud nagymértékben hozzájárulni.


Stressz oldó homeopátiás szert is külön is érdemes szedni azokban az esetekben, amikor a „túlzott akarás", a problémakör és a célra való „rágörcsölés" is gátját jelenti a babaprojekt sikerének.


Férfiaknál serkenti az egészséges hímivarsejtek képződését a Conium maculatum , Onosmodium, Millefolium, Clematis erecta, Agnus castus. Személyreszabottan, alkati szer mellett érdemes szedni őket.


Nők esetén a kivizsgálás fényt deríthet többféle problémára.


A meddőségnek oka lehet nőgyógyászati betegség, vagy hormonális probléma, vagy lelki okok is. Gyakori nőgyógyászati ok az endometriózis. A betegség a kóros helyeken, azaz a méh üregén kívül is elhelyezkedő méhnyálkahártya szigetek menstruáció alatti aktivitása okozza a nagyon erős, görcsös menzeszfájdalmakat és a rendkívül bős, erős vérzést, egyéb kísérő tünetekkel, mint pl. fejfájás, ájulás-érzés. Ilyenkor az alkati szer mellett főleg a Folliculinum, Cimicifuga , Phosphorus szerekkel lehet nagyon jó eredményt elérni, sőt több esetben teljesen meg lehet szüntetni az endometriózisos folyamatot, s könnyíteni lehet a fogantatást.


PCO szindróma egy összetett betegség, több belgyógyászati és hormonparaméter eltérést mutathat, s emiatt cystaképződés alakul ki a petefészekben, nemritkán rendszertelen menzesz mellett. Ezt a szindrómát is tünetmentessé lehet tenni, leginkább javasolható ilyenkor a Thuya , többféle hormonhígítás, nem elfeledkezve az alkati szerről.


Kisebb, vérzést nem okozó miómákat lehet csökkenteni Thuya , Aurum muriaticum, Fraxinus golyókkal.


Visszatérő, vagy krónikus nőgyógyászati gyulladásokat meg lehet szüntetni a megfelelő homeopátiás szerekkel. Összenövések csökkentésére is alkalmas a Bellis perennis .


Hormonális eltéréseknél lehet stimulálni mind a peteérés folyamatát, erősíteni, segíteni a beágyazódást. Inzulinrezisztenciát, magasabb prolaktin - vagy tesztoszteron szintet lehet normalizálni, alul-vagy felülműködő pajzsmirigy betegséget lehet normalizálni homeopátiával, és ezzel nagymértékben növelhető a fogantatás esélye.


Nem ritka az, amikor semmilyen problémát nem találnak a gyermekre vágyó párnál, ilyenkor is érdemes finom homeopátiás stimulálással harmonizálni a női és férfi nemi szervek működését. Igen nagy arányban sikerül a „meddő" pároknak homeopátiás segítséggel gyermeket nemzeni.


Dr. Zarándi Ildikó belgyógyász, homeopátiás orvos

 

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ha van egy álmod, megvalósíthatod, senki sem fog vissza. (...) Te döntöd el, hogy a saját korlátaid meddig terjednek, és hogy melyiket mikor döntöd le. Ha törődsz a belső békéddel, lassan azt veszed észre, hogy már nincsenek gátak, csak te vagy és a vágyaid, amelyek sorra megvalósultak.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!