babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Homeomami: Allergia túlélési trükkök

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
Mit lehet tenni, ha allergiás vagy? És mit lehet egy kisgyerekkel? Külső segítség, tartsuk tisztán „ablakainkat", melyek a külvilágra nyílnak. Ha sok a pollen, mosd ki az orrodat rendszeresen Salvus vízzel.
Mit lehet tenni, ha allergiás vagy? És mit lehet egy kisgyerekkel? Külső segítség, tartsuk tisztán „ablakainkat”, melyek a külvilágra nyílnak. Ha sok a pollen, mosd ki az orrodat rendszeresen Salvus vízzel. Egyrészt nagyon erős összehúzó és gyulladásgátló hatása van, így a duzzanatot csökkenti, másrészt lemossa a polleneket az orrnyálkahártyáról.Babáknál is használható, fecskendővel spricceljünk be az orrba. A szemedet is öblítsd át néha tiszta vízzel. Ha nagyon rossz az orrod állapota, menj el fájdalommentes  Proetz arcüregöblítésre.

 

  • Ha kint vagy a szabadban sokáig, öblítsd le a hajad és cserélj ruhát, ha a lakásba lépsz. A haj nagyon jó pollengyűjtő.
  • Kend be az orrod belsejét krémmel.  Ha viszket a torkod, gargalizálj sós vízzel.
  • Felnőtteknek nagyon jó természetes orrtisztító egy kis torma vagy erős paprika.
  • A csalántea csökkenti a szervezet hisztamintermelését. A csalánkapszula is hasonló hatású- Egészítsd ki egy kis bioflavonoiddal és C vitaminnal is.
  • Ne használj a szobában ventillátort, és ha sok a pollen, zárd az ablakot.
  • Egyél kevesebb állati fehérjét, mert növeli az immunrendszer érzékenységét.
  • Ne idegeskedj! A stressz és az allergia összefügg.
  • A váltott orrlyukú jógalégzés  (anuloma viloma)segít  kitisztítani az orrnyílást. Erről bővebben itt olvashatsz.
  • Az állóvizek felszínén sok a pollen, így pl. a Balatonnál romlik a szénanátha.
  • Járj barlangászni! Egy óra a barlangban, és átlélegzed a tüdőd a csíramentes, oldott sókban gazdag levegővel!

 

Az én saját homeopátiás túlélőkészletem szénanáthás gyereknek, akinek dugul az orra, viszket a szeme és tüsszög:

 

HISTAMINUM 30 CH, 200 CH

(ha nagyon erős az allergia, a kétszázasból adok neki, de ezt csak 2 hetente 1x5, vagy havi 1x10 szemmel lehet megismételni!, ha enyhébb, a reggelt a harmincassal kezdjük. Ha pl. fürdés vagy biciklizés után romlik az állapota, ismétlem a harmincast. Ez mindig nálam van.

 

APIS 15 -30 CH

Amikor betáskásodik a szeme reggel, de még nem viszket, APIST adok. Akkor is, ha este nem tud az orrdugulástól aludni. Ilyenkor hideg borogatást rakok az orrára, és kimossuk Salvus vízzel.

 

AMBROSIA 15 -30 CH

Olyan gyerekeknek jó, akik parlagfűre allergiásak, és intenzív szemtüneteket produkálnak. Szezonban minden reggel.

 

EUPHRASIA 15 CH

Ha a szeme viszket, akkor desztillált vízben egy cseppentős üvegben feloldom, és csöpögtetek a szemébe. Közben belsőleg is használom. A tapasztalat az, hogy belülről erősebben hat, külsőleg cseppentve csak rövid ideig van hatása.

 

CORYZALIA

A táskámban tartom, főleg szájviszketős és dugulós szénanáthára, vagy a sorozatban tüsszögősre jó, ilyenkor negyedóránként adom, HISTAMINUM mellett. Jó gyorssegély.

 

Az allergia gyakori tüneti szereit megtalálod a letölthető allergia zsebkönyvben, vagy itt olvashatod: Allergia homeopátiával

 

A saját allergiám, amióta alkati kezelést kaptam, minimálisra csökkent. Csak akkor jön ki, ha túl fáradt, vagy túl stresszes vagyok.  Ilyenkor az érzelmi állapotomnak megfelelő szert veszem be, és elmegyek jógázni.

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Csak egy dolgod van az életben: azt csinálni, amiben hiszel. Ha erre képes vagy, kitartóan, határozottan, nem feladva, akkor nem lesz gond. (...) Akinek menni kell és megy, az nem néz oldalra, csak az utat figyeli, mert megtanulta, hogy csak az számít.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!