babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Homeopátia hiperaktív gyermekeknek

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
A manapság szinte leggyakrabban előforduló gyermekkori pszichés probléma a hiperaktivitás, és ennek ADD, vagy ADHD néven emlegetett változatai. A diagnózis tesztek, neurológiai vizsgálatok, műszeres mérések alapján születik.
A manapság szinte leggyakrabban előforduló gyermekkori pszichés probléma a hiperaktivitás, és ennek ADD, vagy ADHD néven emlegetett változatai. A diagnózis tesztek, neurológiai vizsgálatok, műszeres mérések alapján születik. A rendellenesség hagyományos kezelése általában gyógyszeres, elsősorban egy amfetaminhoz hasonló szerrel és antidepresszánsokkal történik.
Azonban ezek az erős hatású, pszichiátriában használt gyógyszerek csak rendkívül nagy körültekintéssel adhatók hat év alatti gyermekeknek. Mellékhatásaik között több más egyéb mellett szerepel a növekedés megrekedése, étvágycsökkenés, allergiás reakciók is.


A homeopátia klinikai eredményekkel bizonyítottan hatásos a hiperaktivitás kezelésében. A hagyományos gyógyszeres kezelés előtt, de akár alatt is, ki lehet próbálni a homeopátiás alternatívát. Érdemes olyan homeopata orvoshoz fordulni, akinek nagy gyakorlata van az ilyen betegségek kezelésében, ugyanis a homeopátiás kezelés sikere elsősorban az egyéni tünetekre szert felíró orvos hozzáértésében, tapasztalatában rejlik. A homeopátia nem betegségre, diagnózisra ad szert, hanem arra az állapotra, amit egy adott betegség egy emberen előidéz. Mindenki másképp reagál, gondoljunk bele hányféle allergia, vagy influenza tünet létezik, ahogy különbözőképpen reagálunk egy azonos vírusra, vagy allergénre.

Az ADHD kezelésében a homeopata orvos számos szer közül választhat. A folyamat része, hogy alaposan meg kell ismernie a gyermeket, környezetét, a családban előforduló problémákat, betegségeket is. A homeopátiás kezelés során nemcsak az állapotot mérik fel, hanem szóba kerül a várandósság alatti időszak, a szülés alatti esetleges komplikációk, a családi problémák, a szülők érzelmi élete, a családi genetikában hozott csomag, az esetleges ételérzékenység, a betegségek és oltások története is.

Más szert kap egy fizikai agresszióban megnyilvánuló hiperaktív gyermek, (CINA) mint az irracionális félelmekkel küzdő, (ARNICA) vagy a szexuálisan túlfűtött, hisztériás viselkedésű (HYOSCYAMUS), a bántástól rettegő (STRAMONIUM), a kezelhetetlenül pimasz, beszólogatós.(AGARICUS)


Fontos, hogy a már gyógyszeres kezelés alatt álló gyermekek is elkezdhetik a homeopátiás terápiát, így gyógyszeradagjuk fokozatosan csökkenthető. De mindenkit óva intenék attól, hogy maga kezdjen kísérletezni, forduljunk homeopata orvoshoz!


Egy svájci kutatás 115, átlagosan 8 éves gyermek esetében hasonlította össze a leggyakrabban használt hagyományos gyógyszer, és az egyéni tünetekre felírt homeopátiás szer hatását. (Frei and Thurneysen, 2001). 3 hónap után a gyermekek 75 %-a mutatott kedvező változást a homeopátiás kezelés hatására. A CGI index szerinti értékelés azt mutatta, hogy a homeopátiával kezelt gyermekek eredményei 55%-ban javultak, a hagyományosan kezelteké 48%-ban. A kutatás eredménye, hogy a homeopátiás kezelés megfelelő alternatíva, mellékhatások nélkül.


A European Journal of Pediatricsban közölt kísérlet (Frei, Everts, von Ammon, et al., 2005) megerősítette a fenti eredményeket.

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ha van egy álmod, megvalósíthatod, senki sem fog vissza. (...) Te döntöd el, hogy a saját korlátaid meddig terjednek, és hogy melyiket mikor döntöd le. Ha törődsz a belső békéddel, lassan azt veszed észre, hogy már nincsenek gátak, csak te vagy és a vágyaid, amelyek sorra megvalósultak.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!