babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Miből készülnek a homeopátiás szerek?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
A homeopátia több mint 3000-féle kiindulási anyagot használ, amelyek növényi, állati, ásványi, vagy egyéb (kémiai)  eredetűek lehetnek. Döntő mértékben növényi eredetűek (65%). A homeopátia több, mint 3000-féle kiindulási anyagot használ, amelyek növényi, állati, ásványi, vagy egyéb (kémiai) eredetűek.

A homeopátia több mint 3000-féle kiindulási anyagot használ, amelyek növényi, állati, ásványi, vagy egyéb (kémiai)  eredetűek lehetnek. Döntő mértékben növényi eredetűek (65%).

Növényi eredetű szerek:

A növényi eredetű homeopátiás szerek javallatai az alacsony potenciáknál többnyire megegyeznek a fitoterápiában használatos indikációkkal, illetve e készítményeknek olyan új tulajdonságaik is vannak, amelyek a potenciálás során jelennek meg. Ezek a gyógyszerek készülhetnek a növény egészéből vagy egyes részeiből; például hajtásából, gyökeréből, virágjából a homeopátiás gyógyszerkönyv megfelelő előírásai szerint.

Ásványi anyagokból készült szerek:

A homeopátiás hatóanyagok második csoportját az ásványi anyagok alkotják (kb. 28%) ezek valódi ásványok, fémek és egyéb anorganikus anyagok.

Állati eredetű homeopátiás készítmények:

Az állati eredetű szerek száma sem elhanyagolható (kb. 5%). Többek között rovarok, mérges kígyók, békafajok, sőt még a tintahal is szerepel a számításba jövő állatok között.

Bioterápiás szerek:

A fenti hatóanyagokon kívül a homeopátia nozódákat (bioterápiás szereket), vagyis betegségokozó anyagokat (kórokozó, betegtől származó produktum) is alkalmaz. Ezeket szintén speciális eljárásnak vetik alá, hogy a homeopátia elvéhez híven, mellékhatás-mentesen gyógyítsanak.

 

Kapcsolódó videók:

babamamaTV.hu - Homeopátia
babamamaTV.hu - Homeopátiával az egészségért!
babamamaTV.hu - Homeopátia a szelíd gyógymód

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ha van egy álmod, megvalósíthatod, senki sem fog vissza. (...) Te döntöd el, hogy a saját korlátaid meddig terjednek, és hogy melyiket mikor döntöd le. Ha törődsz a belső békéddel, lassan azt veszed észre, hogy már nincsenek gátak, csak te vagy és a vágyaid, amelyek sorra megvalósultak.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!