babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
Minden lélegzetvételünkkel vírusok, baktériumok, spórák, szennyező anyagok kerülnek szervezetünkbe. Ezért a légzőszervek fokozottan érzékenyek a fertőzésekre. A főleg télen jellemző felső légúti panaszok jelentős részét és az influenzát egyaránt vírusfertőzés okozza.

A zsebkönyv letöltése: ITT.  

 

Minden lélegzetvételünkkel vírusok, baktériumok, spórák, szennyező anyagok kerülnek szervezetünkbe. Ezért a légzőszervek fokozottan érzékenyek a fertőzésekre. A főleg télen jellemző felső légúti panaszok jelentős részét és az influenzát egyaránt vírusfertőzés okozza. A szervezet a vírusok ellen saját immunrendszere által termelt ellenanyagokkal veszi fel a küzdelmet, amely általában egy hetet igényel.

Az antibiotikumos terápiát vírusfertőzés esetén csak az esetleges szövődmények kezelésére alkalmazzák, az antibiotikum a vírust magát nem pusztítja el. A gyógyulásért a szervezet természetes védekező rendszere felelős.

Hogyan segíthetjük ezt a folyamatot?

 

A szervezet védekezése a betegségek ellen leginkább az immunrendszer épségén múlik. Az immunrendszer erősíthető megfelelő táplálkozással, kellő testmozgással, elegendő pihenéssel. Modern világunkban különösen oda kell figyelni a testi-lelki egyensúly megteremtésére, megtartására.

Ha az immunrendszer le van gyengülve, a szervezet fogékonyabbá válik a fertőzésekre. Gyengítheti az immunrendszert a nem megfelelő táplálkozás, a hideg, szeles időjárás, átfázás, felhevülés, vagy a túlhajszolt stresszes életmód is.


Fontos, hogy a betegség ideje alatt immunrendszerünket pihenéssel, könnyű táplálkozással és C-vitamin szedésével támogassuk. A láz folyadékveszteséget okoz, ezért a szokásosnál is jobban oda kell figyelni az elegendő mennyiségű folyadék (legalább napi 2-2,5 liter) bevitelére. A fokozott folyadékfogyasztásnak jótékony nyákoldó hatása is van.

Tartalomjegyzék (kattints a témára):

TÉLI VÍRUSOK - TÉLI BETEGSÉGEK
HOMEOPÁTIÁS SZEREKKEL A TÉLI BETEGSÉGEK ELLEN
A HOMEOPÁTIÁS SZEREK SZEDÉSÉNEK SZABÁLYAI
VÍRUS ELLEN - OSCILLOCOCCINUM!
NÁTHA
HOGYAN VISELJÜK KÖNNYEBBEN A NÁTHÁS IDŐSZAKOT?
KOMPLEX HOMEOPÁTIÁS KÉSZÍTMÉNY A NÁTHA KEZELÉSÉRE
HOMEOPÁTIÁS HÁZIPATIKA
MELLÉKÜREG-GYULLADÁS
OTTHONI PRAKTIKÁK
INFLUENZA
HOGYAN TERJED A BETEGSÉG?
MILYEN SZÖVŐDMÉNYEI LEHETNEK AZ INFLUENZÁNAK?
AZ INFLUENZA KEZELÉSE
HOMEOPÁTIÁS HÁZIPATIKA
TOROKGYULLADÁS, MANDULAGYULLADÁS, REKEDTSÉG
OTTHONI PRAKTIKÁK
KOMPLEX HOMEOPÁTIÁS SZER TOROKGYULLADÁSRA
HOMEOPÁTIÁS HÁZIPATIKA
REKEDTSÉG
HOMEOPÁTIÁS HÁZIPATIKA
KÖHÖGÉS  
A KÖHÖGÉS TÍPUSAI
HOGYAN HATNAK A HOMEOPÁTIÁS SZEREK A KÖHÖGÉSRE?
HÁZI GYÓGYMÓDOK A KÖHÖGÉS ENYHÍTÉSÉRE
KOMPLEX HOMEOPÁTIÁS KÉSZÍTMÉNY A KÖHÖGÉS KEZELÉSÉRE
HOMEOPÁTIÁS HÁZIPATIKA
IMMUNERŐSÍTÉS TÉLEN


A zsebkönyv letöltése: ITT.  

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Kevesebbet agyalni, megérteni, elfogadni, nem elégedetlenkedni, kivárni, megérezni, rálelni, megszerezni, megszeretni, megbecsülni, ha kell, elengedni, újra várni, visszavárni, megölelni, szeretni, sírni utána, sírni vele, élni. (...) Ennyi az Élet. Talán csak ennyi. De ez épp elég.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!