babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
babamamatudakozo.hu  ›   jtkajnl  ›   tanuljunk jtszva
0- 3 h
A gyermeke szletse utn rgtn reagl az rintsre. Az els dvzls, amiben gyermeke rszesl, az n rintsnek biztonsga, amg karjban tartja. Adjon a gyermeknek babamasszst, hogy puha keznek rintst lvezhesse.
0- 3 h
mg tbb           
3- 6 h
Csiki-csuki: Gyermeke szletse utn nhny hnapig a kezvel megfogja a trgyakat, de nehezen tudja elengedni ket. Ezzel a jtkkal segthetnk neki, hogy jobban tudja irnytani a fogreflext.
3- 6 h
mg tbb           
6- 9 h
Amint a kisgyermeke beszlni kezd, rmmel ad ki klnbz hangokat. Tegyenek ht egy kpzeletbeli utazst az llatkertbe, s ismerjk meg az llatokat, mikzben fejlesztik a gyermek hangfelismer s nyelvi kpessgeit.
6- 9 h
mg tbb           
9- 12 h
A vzben val jtk minden korban rmet okoz. E vad, vzi szrakozst tovbb fokozhatja a szivacsfigurkkal, melyek sznesek, kreatvak, knnyen kszthetk, s a frdszobban j jtszani velk
9- 12 h
mg tbb           
12- 24 h
Itt az id, hogy gyermekt sajt kis hzon belli otthonba vigye, hogy meglhesse fggetlen egynisgnek kialakulst. A hzbl nemsokra erd, barlang, vagy akr rhaj lesz, amint a kisgyermek kpzelete fejldik
12- 24 h
mg tbb           
2 - 2 s fl v
Ez a halad vltozat illeszt jtk kisgyermeke magasabb szint kognitv gondolkodsi kpessgeit fejleszti. A jtkot sok-sok, sszeill dologgal tegye rdekess!
2 - 2 s fl v
mg tbb           
2 s fl- 3 v
Az n kisgyermeke nagyszer utnz, s ez az egyik tanulsi mdszere. Az utnz jtkban cserljen vele szerepet, s most vgezze n az utnzst!
2 s fl- 3 v
mg tbb           
3- 4 v
Rengeteg lehetsg van egy kis jtkra a hz krl s a hzban. A virgok szrtsval gyermeke nagyszeren lvezheti a szpsgket egsz ven t. m mr az is kitn szrakozs, ha kitallt - fantziatrtneteket tallunk ki gyermeknket egytt.

 

3- 4 v
mg tbb           
4- 5 v
A matrica s a gyurma mind fejlesztik gyermeke kzgyessgt. Sznjon r nhny rt, hogy gyermekvel ksrletezzen a mr ismert anyagokkal, egszen j trtneteket kitallva az egyes formkhoz.
4- 5 v
mg tbb           
5- 6 v
Ebben a korban mr nagyon fontos, hogy gyermeknket megtantsuk odafigyelni a krnyezetre. Ebben lehet segtsgnkre a kerti aktivits, vagy egy kis mka az otthon is megtallhat jrahasznosthat anyagokkal.
5- 6 v
mg tbb           

mg tbb
mg tbb
mg tbb
tovább
tovább
tovbb

tovbb