babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Bőrproblémák a várandósság alatt

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Sok kismama küzd bőrproblémákkal a terhesség alatt. Pattanások, kiszáradt bőr, terhességi csíkok (striák), és még sorolhatnánk.

Pattanások

A pattanások megjelenése főként az első trimeszterben jellemzőek. A hormonoknak köszönhetően „díszítik” a kismamák arcát, hátát, karját. A várandósság negyedik hónapjától már hozzászokik a szervezeted a hormonváltozásokhoz, és általában a pattanások is eltűnnek. A bőr pedig friss, és üde lesz!
 
Mit tehetünk ellene?

Mivel hormonok okozzák a mitesszereket és a pattanásokat, így nem sok esélyünk van eltüntetni azokat. Arctisztítás a kozmetikusnál, rendszeres bőrradírozás, gyulladáscsökkentő pakolások és a folytonos tisztántartás a legtöbb, amit tehetünk. Ha mindezek ellenére sem akarnak eltűnni az arcodról a pöttyök, ne keseredj el, gondolj arra, hogy ez csak átmeneti állapot.

Száraz bőr

Ahogy a pattanásokért, a száraz bőrért is a hormonok a felelősek. Különösen télen jellemző, amikor a hideg szél egyébként is kifújja az arcbőrünket.

Mit tehetünk ellene?

Víz, víz, víz! Igyunk meg naponta legalább 3 liter vizet! Nem csak a bőrünknek teszünk jót ezzel, hanem az emésztésünknek és a kisbabánknak is. Ha már a könyöködön jön ki a sok víz, akkor is igyál! A folyadékon kívül, naponta minimum kétszer használj hidratáló krémet!

Terhességi csíkok, striák

Minden kismama rémálma, hogy bőre szétszakad a hirtelen súlynövekedés miatt, és terhességi csíkok jelennek meg rajta. Ezek a csíkok valóban zavaróak tudnak lenni, ugyanis általában sokkal sötétebb színűek, mint a többi bőrfelület, és nem csak a hason láthatóak, hanem gyakran a melleken, csípőtájékon és a combokon is.

Mit tehetünk ellene?

Ahogy a száraz bőr csodaszereként is emlegettük már, igyunk sok vizet. A víztől a bőrünk rugalmassá válik, kevésbé, vagy egyáltalán nem szakad. Már a terhesség legelejétől kenjük a kényes bőrfelületet striák elleni krémmel. Szinte minden nagyobb kozmetikai márka piacra dobott már egy-egy ilyen készítményt, szóval bőven van miből válogatni. És a harmadik ellenszer: ne hízzunk el! Mozogjunk, és igyekezzünk csak annyit hízni, amennyi a baba fejlődéséhez szükséges.

Ajánló

Mikor lehet elkezdeni?
Ne hagyd abba az edzést.
Természetes, olcsó, és jó szórakozás is!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Kezdem megérteni, hogy az egész élet csak egy játszma, amelyet olyan ügyesen és jól kell megjátszanom, hogy örömöm teljék benne. Ha vesztek, vállat vonok és nevetek, ha pedig nyerek, ugyancsak nevetek. Bárhogy is van, azon leszek, hogy tréfásan fogjam fel a dolgokat.

- Jean Webster -

A legjobb baba ajándék!