Így készíts ízletes, különleges zöldségeket!
Unod már a sok zöldséget, de tudod, hogy a babád fejlődéséhez szükség van rá? A nyers zöldségek helyett válassz sült zöldségeket.
Nem csak paradicsomot, paprikát, uborkát tudsz enni, hanem sokkal különlegesebb ízeket is a tányérodra tehetsz, például padlizsánt, cukkinit, hagymát, sütőtököt, brokkolit, stb.
Lássuk, hogy a legjobb elkészíteni a kiválasztott zöldségeket.
Magas hőfok
Minél magasabb hőfokon készíted el a sült zöldségeket, annál ropogósabbak lesznek. Ha vékony karikákra vágod a padlizsánt, burgonyát, cukkinit és hagymát, akkor úgy fogod érezni, mintha chipset ropogtatnál, csak egészséges formában!
Zsiradék helyett sütőpapír
A sütőpapírtól ugyanúgy nem ragad le az étel, mintha zsiradékot használnál. Ráadásul, ha sütőpapírt teszel a zöldségek alá olaj, vagy zsír helyett, abban is biztos lehetsz, hogy nem csak ízletes, de kalóriaszegény, tápláló vacsorát fogsz feltálalni.
Formai követelmények
Vágd a zöldségeket olyan formájúra, amilyenre csak szeretnéd. Csak a fantáziád szabhat határt. Karika, kocka, hosszúkás forma, virágalak, stb. Az egyetlen elengedhetetlen feltétel az, hogy minden zöldséget ugyanolyan méretűre vágj, hogy egy időben készüljenek el.
Fűszerek
Ha összevágtad a kiválasztott és megkívánt zöldségféléket, akkor dobd be őket egy tálba, önts rá olíva olajat, és fűszerezd kedvedre sóval, borssal, zöldfűszerekkel. Keverd össze a zöldeket, hogy mindenhol jól átjárja a fűszer, majd öntsd át a tepsibe és süsd meg.
Jó étvágyat kívánunk!
Ajánló
GYORSKERESŐ
mom ON board
babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő
babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő
Napi
Nevess magadon, és nevess az életen. Ne gúnykacaj vagy önsajnálattól tocsogó nevetés legyen ez, hanem gyógyír, csodaszer, amely enyhíti a fájdalmat, kigyógyít a depresszióból, és segít megfelelő távolságból kezelni az adott pillanatban szörnyűnek látszó kudarcokat.