babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Szülés utáni elsősegélykészlet

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
A természettől 9 hónapot kapunk a felkészülésre. Na de a lakás átalakítása és a vizsgálatok mellett kinek van ideje azzal foglalkozni, hogy mire lesz szüksége szülés után?

Nem beszélve arról, hogy a sok reklám és hirdetés összezavar minket, és már nem tudjuk, mi az, amire tényleg szükségünk lesz, és mi az, ami csak kidobott pénz.

  

Írtunk Nektek egy bevásárlólistát saját tapasztalataink alapján.


1. Egészségügyi betét


Mivel szülés után hetekig vérzel – császármetszés esetén is -, jó, ha előre beszerzel néhány csomag egészségügyi betétet, és már a kórházba is magaddal viszed.


2. Ülőfürdő


Az első gyermek születése után sok nőnek váladékozik a gátja. Ez csak akkor fordul elő, ha természetes úton szülsz/szültél. Nos, ilyen esetben egy ülőfürdő segíthet enyhíteni az ezzel járó fájdalmat.   


3. Lidokain Spray


A lidokain spray is enyhíti a váladékozással járó kellemetlen érzést, fájdalmat. Ha a fájdalom olyan erős, hogy leülni sem tudsz, akkor keresd fel az orvosod!


4. Jégkocka


A jégkocka kiválóan enyhíti a fájdalmat.


5. Kényelmi dolgok


A kórházban sokkal otthonosabban fogod magad érezni, ha a saját dolgaid vannak Nálad. Párna, törölköző, pizsama, papucs, stb.


6. Hasszorító bugyi


A kórházban még nem javasolják használni, de minél hamarabb kezded el hordani, annál könnyebben visszahúzódik majd a hasad.

Ajánló

Mindennek megvan a maga ideje.
Alakmegőrző tippek Hollywoodból.

GYORSKERESŐ

mom ON board

Napi

Ha arra összpontosítunk, hogy milyen szörnyű a helyzetünk, egyre rosszabbul fogjuk érezni magunkat. Irányítsuk figyelmünket a pozitívumokra, és egyre több pozitív dolgot fogunk észrevenni.

- Gary Chapman -

A legjobb baba ajándék!