babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Fogadd el a tested szülés után!

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A cím nem arra utal, hogy ha 20-25 kg-ot híztál, nyugodj bele, és ne tegyél semmit, sokkal inkább arra, hogy ne sürgesd a folyamatod, adj időt Magadnak!

Elmegyünk a városba, vagy egyszerűen csak felhajtjuk a laptopot, és nem látunk mást úton-útszélen, mint hogy a celebek 6 héttel a szülést követően már bombaformában mosolyognak a címlapon. Nem csoda, ha ezek után mi, hétköznapi nők is ugyanezt várjuk el magunktól. Ha nem látjuk a mindent áttörő változást alig néhány hét múltán, akkor pedig szomorúan nyúlunk a hűtőszekrény felé, gondolván, hogy nekünk ez úgy sem megy.

 

Szomorkodásra márpedig semmi okunk nincs. Igen, jól hallottátok! Lássuk, miért:


Olyan nővel még nem találkoztam, aki a szülés után azt nyilatkozta volna, hogy semmi sem változott az életében. Amikor egy kisbaba világra jön, semmi sem lesz a régi. Sokan ettől megijednek, de ez a változás a legjobb dolog a szülők életében. Más lesz a gondolkodásod, a napirended, a házasságod, a családi kapcsolataid, a kiskutyával való viszonyod, a tested, lényegében az egész életed. A tested változását azonban ne tragédiaként fogd fel, hanem egy jobb alak elérésének lehetőségeként.


A legtöbb nő a várandósság alatt, és szülés után úgy érzi, már sosem lesz olyan csinos, mint korábban. Rosszullétek, derékfájás, gömbölyödő idomok – ha nem lenne ott mellettük a tudat, hogy mindez azért van, mert kisbabádat hordod a szíved alatt, bizony sokkal elviselhetetlenebbek lennének. A baba születése után pedig azon aggódnak a kismamák, hogy pocakjuk nem húzódott vissza, melleik megereszkedtek, és a súlyfelesleg sem köszönt még el. Egy dolgot azonban minden édesanya elfelejt, amikor testének változásai miatt siránkozik, de Te ne felejtsd el: életet adtál! Ez a legnagyobb, legcsodálatosabb dolog, amit egész életben tettél. És most melletted van, a Te gyermeked! Megéri, ugye?


A lényeg az, hogy a szülést követően nem várhatjuk el magunktól, hogy hetek múltán ugyanolyan alakkal rendelkezzünk, mint egy évvel ezelőtt. Hogy is tehetnénk? Hiszen a testünk hatalmas munkát vitt véghez, szüksége van a regenerálódásra. A legfontosabb, hogy mentálisan a legtöbbet hozzuk ki a magunkról alkotott véleményünkből. Nézz a tükörbe minden nap, és mondd el magadnak:

 

”Csodálatos, vonzó nő vagyok, és épp most hoztam világra önmagam és a párom legnagyobb boldogságát!”

Ajánló

Keressük az egyedülálló édesanyákat
A szárazbabtól a bazsalikomig.
Gyermekáldás luxuskörnyezetben.

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ha arra összpontosítunk, hogy milyen szörnyű a helyzetünk, egyre rosszabbul fogjuk érezni magunkat. Irányítsuk figyelmünket a pozitívumokra, és egyre több pozitív dolgot fogunk észrevenni.

- Gary Chapman -

A legjobb baba ajándék!