babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Pilates gyakorlatok kismamáknak

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A jógához hasonlóan a pilatesnek is rengeteg jótékony hatása van a kismamákra nézve (is). Az egész terhesség során biztonsággal gyakorolhatod, fejleszti az állóképességed, az erődet, az egyensúlyérzéked és megkönnyíti a szülést.

Íme 4 gyakorlat, amiket akár naponta ismételhetsz, ha az orvosod is jóváhagyja. Melegíts be, majd minden alkalommal, az összes gyakorlatból végezz 10 ismétlést! 
 
1.    Kard
 
Állj széles terpeszállásba, és hajlítsd be a térded! A lábfejeid nézzenek kifelé. Nyúlj a jobb kezeddel a bal térded felé és nézz lefelé! Majd emeld magasra a jobb karod, nyújtott helyzetben, a jobb válladtól kicsit jobbra! Nézz a kezed után! Végezd el ugyanezt a másik oldaladra, majd mindkét oldalra végezz 10 ismétlést!
 
Jótékony hatás: Erősíti a lábat és a hátat, fejleszti az egyensúlyt.

2.     Combnyújtás

Térdelj le a matracodra, vállszéles terpeszben. Húzd be a hasad és a feneked! Szorítsd össze a farizmaid, emeld vállmagasságba a karod, és dőlj hátrafelé, miközben belélegzel. Kilégzés során helyezkedj vissza az eredeti pózba!

Jótékony hatás:  Erősíti a csípőt, a farizmot és a hát alsó részét.

3.    Négykézláb

Állj négykézláb, a hátad legyen egyenes. Az egyik térded emeld el oldalra, majd engedd le. Közben figyelj arra, hogy a vállaidat távolítsd a füleidtől! Mindkét oldalra végezz 10 ismétlést!

Jótékony hatás:  Erősíti a hát alsó részét és hajlékonyabbá tesz.

4.    Kard 2

Állj négykézláb úgy, hogy a bal lábad kinyújtod hátra, talp a talajon. A két tenyered tedd le a földre, a vállad alá. A csípőd a talajjal legyen párhuzamos. Belélegzés közben emeld el a bal kezed az ég felé, nyisd ki a mellkasod, és nézz a kezed után! Kilégzésnél lassan engedd vissza a kezed! Mindkét oldalra végezz 10 ismétlést!

Jótékony hatás:  Erősíti a karokat, a csípőt és a hátat. Fejleszti az egyensúlyt.


Ajánló

Ne hagyd abba az edzést.
Alakmegőrző tippek Hollywoodból.
A terhességről őszintén.

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ha arra összpontosítunk, hogy milyen szörnyű a helyzetünk, egyre rosszabbul fogjuk érezni magunkat. Irányítsuk figyelmünket a pozitívumokra, és egyre több pozitív dolgot fogunk észrevenni.

- Gary Chapman -

A legjobb baba ajándék!